Makarna, lezzetiyle büyükten küçüğe herkesin severek tükettiği bir yemek. Ancak doğru pişirme ve porsiyon kontrolü yapılmadığında, masum görünen bu yiyecek, kilo alımına katkıda bulunabiliyor. İşte size kilo aldıran o pişirme şekli!
Makarna, dünya genelinde popüler bir karbonhidrat kaynağı olmasına rağmen, aşırı tüketildiğinde bazı olumsuz etkilere neden olabilir. İşte makarnanın potansiyel zararları ve dikkat edilmesi gerekenler...
Yemekleri fazla fazla yapmak ve buzdolabında bekletmek hemen hepimizin sık düştüğü bir hata. Günlerce tüketilmek üzere buzdolabında bekleyen, zaman zaman çıkartılıp ısıl işlem uygulanan besinler ise bir süre sonra bakteri üretmeye başlıyor. Pek çok kişi yemeğin küflenmeye başladıktan sonra tüketime uygun olmadığını düşünüyor olsa da yapılan araştırmalar gösteriyor ki o besini küflenmese de 2 günden fazla bekletip tüketmek hastanelik edebiliyor. İşte 2 günden fazla tüketilmemesi gereken o besin ve nedenleri...