Son dakika hibrit eğitim haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hibrit eğitim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hibrit eğitim haber sayfamızda...
Son yıllarda dijitalleşme, hayatımızın her alanında olduğu gibi eğitim sisteminde de köklü bir değişim yaratıyor. Covid-19 pandemisi ile hız kazanan dijitalleşme, uzaktan eğitim, çevrimiçi dersler ve eğitim teknolojilerinin kullanımını yaygınlaştırdı. Ancak, pandemi sonrası eğitim dünyasında dijitalleşmenin kalıcı bir yer edindiği ve geleceğin eğitim anlayışını şekillendirdiği tartışılmaya devam ediyor. Eğitim teknolojilerinin sunduğu fırsatlar, beraberinde çeşitli zorlukları da getiriyor. Bu yazıda, dijitalleşen eğitim dünyasında teknolojinin rolünü ve bu sürecin potansiyel avantajları ile zorluklarını birlikte ele alacağız.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 7 öğrencinin online yapılan sınavı, hileye başvurdukları için iptal edildi. Sınav sırasında bağlantısını koparan öğrencilerin bilgisayarına, başka İnternet Protokolü (IP) adresine sahip öğrencilerin bağlanarak soruları yanıtladığı tespit edildi.
Ülkemizde yaşanan yıkıcı depremden sonra üniversiteler online eğitim sistemine dönmüştü. Binlerce yükseköğretim öğrencisi konu hakkında araştırma yapmaya devam ediyor. Üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilip online eğitime geçilince, öğrenciler tekrar yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihi merak ediyor. Mayıs ayında üniversiteler yüz yüze açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı? YÖK'ten üniversite açıklaması...
Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde yapılan 256’ncı Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremlerden hemen sonra alınan uzaktan öğretim kararını nisan ayında gözden geçireceklerini belirtip, "Şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz" dedi.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından Yükseköğretim Kurumu (YÖK), üniversitelerde online eğitime geçildiğini açıkladı. Teorik ve uygulamalı bölümler için farklı kararlar alınırken üniversitelerdeki eğitim durumunun nisan ayında yeniden değerlendirilebileceği aktarıldı. Peki üniversiteler açılacak mı? Üniversitelerde uzaktan eğitim ne zaman bitecek? Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Nisan ayında yüz yüze eğitim başlar mı? İşte detaylar…
Depreme dayanıksız devlet okulları ahliye edilirken çocukları özel okullarda okuyan veliler o raporların peşine düştü. Bazı okullar incelemeler sonucunda yeni kararlar aldı.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından üniversitelerde 2022-2023 bahar yarıyılında eğitimin uzaktan yapılması kararı alındı. Sonrasında YÖK Başkanı Erol Özvar yaptığı açıklama ile Nisan ayı itibariyle hibrit eğitim sitemine geçilebileceğini duyurdu. Yükseköğrenimin farklı kademelerinde ve farklı fakültelerde, özellikle uygulamalı bölümlerde okuyan öğrenciler için ise hayata geçirilecek uygulamalar meraka neden olurken YÖK’ten konuya ilişkin yeni bir açıklama daha geldi. İşte Yükseköğretim Kurulu’nun merak edilen sorulara verdiği cevaplar…
Kahramanmaraş depremlerinin ardından uzaktan eğitim kararı alınan üniversitelerde eğitim süreciyle ilgili konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, 20 Şubat itibarıyla uzaktan eğitimin başlayacağını vurguladı. Özvar ayrıca nisan başından itibaren yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini belirtti. Özvar’ın açıklamaları sonrası, “Hibrit nedir? Üniversitede hibrit eğitim nasıl olacak?” soruları gündem oldu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke genelinde üniversiteler önce kapatılmış sonrasında ise yükseköğrenim kurumlarında online ve uzaktan eğitime geçildiği duyurulmuştu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar üniversitelerle ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki, üniversiteler açılıyor mu? İşte detaylar…
YÖK Başkanı Erol Özvar bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. Ayrıca yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.
Üniversitelerde final sınavları yüz yüze mi uzaktan mı yapılacak? YÖK, sınavların yüz yüze mi yoksa uzaktan mı yapılacağı kararını üniversitelere bırakmıştı. Omicron varyantı artınca üniversiteler final sınavları için karar verdi. Bazı üniversiteler final sınavlarını çevrimiçi yapmaya karar verirken diğerleri ise hibrit eğitim ve yüz yüze sınavdan yana oldu. İşte Omikron varyantı sonrası okulların sınav kararları...
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış ve Ödül Töreni'ne katıldı. Törende 'Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türklerinin Ada’da Varoluş Mücadelesi' konulu konferans veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ın Türkiye ile ayrılmaz bir bütün olduğunu söyleyerek, "Benim yolum Türk’ün yoludur, Türkiye ile birlikte yürüme yoludur" dedi.
Yaklaşık 1.5 yılın ardından yüz yüze eğitime başlayan üniversitelerin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni, 5 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Bugün itibarıyla aşılama oranımız yüzde 83,4. 15-18 yaş arası birinci doz aşılama oranımız ise kısa sürede yüzde 49,5'e ulaştı. Yani her iki gencimizden biri aşısını yaptırdı" dedi.
Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi, 13 Eylül itibarıyla başlayacak. Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak. Ancak salgının seyrine göre harmanlanmış (hibrit) eğitim modeli de uygulanabilecek. YÖK, üniversite kampüslerinde uygulanacak salgın önlemlerini iki ayrı rehberde topladı.SEVİM BÜYÜKTAŞ DEMİR / sevim.demir@posta.com.tr
Üniversitelerde yüz yüze eğitim süreci ile ilgili konulan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, kampüslerde koronavirüs ile ilgili sürecin dijital sistemlerle yakından izleneceğini duyurdu. Üniversitelerde pozitif vaka çıkma durumunda ne yapılacak? İşte detaylar...
Yüz yüze eğitimin başlamasına sayılı günler kaldı. Okullar resmi olarak 6 Eylül'de açılıyor. Hibrit eğitim modeli koronavirüs tedbirleri sonrasında eğitim sürecinde adı en çok kullanılan uygulamalardan olmuştu. Hibrit eğitim ile öğrenciler yarı zamanlı online yarı zamanlı yüz yüz eğitim gerçekleştiriyorlar. Peki, hibrit eğitim ne demek ve nasıl yapılıyor? İşte “hibrit eğitimi hakkında merak edilenler.
Anadolu Üniversitesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Örgün Sistem Güz Dönemi derslerinin, 4 Ekim 2021 tarihinde 'hibrit eğitim' olarak adlandırılan 'yüz yüze' ve 'online' karma şeklinde yapılmasının planlandığını açıkladı.
Dünyanın en gelişmiş online İngilizce eğitim kurumu olan Beils, deneyimli eğitim kadrosu, kapsamlı eğitim programları ve patentli yapay zekâ teknolojisiyle İngilizce eğitiminde sınır tanımıyor.
MEB'den yapılan açıklamada salgın bitse de uzaktan eğitimin artık kalıcı olacağı duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Koronavirüs süreci bazı derslerin uzaktan verilebileceğini gösterdi' demişti. Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini alabilir mi? Bakan Selçuk'un açıklamasına uzmanların verdiği yanıtlar...
Çocuk yetiştirirken ilk önceliğimiz çocuğumuzun tüm temel ihtiyaçlarını karşılamaktır öyle değil mi? Evet aslında ilk önceliğimizde zaten çocuk dünyaya geldiği andan itibaren tüm temel ihtiyaçlarını karşılamak olmalıdır. Çünkü bunun bebeklik döneminde çocuk için çok önemli ve hassas bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Peki, bebeklik döneminin sonrasında yani erken çocukluluk dönemine geldiğimizde bu dönemde önceliğimiz ne olmalıdır? Çocuk Gelişimci Dila Toker konu hakkında önemli açıklama yaptı.
Koronavirüs pandemisi 'hibrit eğitim' modeli ile tanışmamıza vesile oldu. Hibrit eğitim kısaca; online ve yüz yüze eğitimin harmanlanması anlamına geliyor. Ancak yine de akıllarda hibrit eğitimle ilgili birçok soru işareti var. Uzman Psikolojik Danışman Şule Acar, hibrit eğitim ile ilgili merak edilenleri anlattı...
Akşam Postası yine kapını çalıyor! Adalet Bakanı Gül duyurdu: 13 bin 202 personel alınacak. Profesör Özlü'den vaka sayısı düşük bölgeler için açıklama: Hibrit eğitim başlayabilir İstanbul'da 2 metrelik yunus balığı ölü olarak kıyıya çıkarıldı. İtalya şokta! Kongo'daki BM konvoyuna yapılan saldırı sonucu büyükelçi öldürüldü. 1993 yılında Fransa'da kurulan ve dünya müzik tarihinde önemli bir yer edinen Daft Punk dağıldı. Daha fazlası için Akşam Postası.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül son dakika açıklamasında, infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13 bin 202 yeni personel alınacağını duyurdu.