Kestane, kış aylarında vazgeçilmez bir atıştırmalık olsa da benzer tatları ve besin değerlerini sunan alternatifler de mevcut. Çeşitli besinler, kış boyunca hem lezzetli hem de sağlıklı birer seçenek olabilir. Bu alternatifler, kışın soğuk günlerinde keyifle tüketilebilir. Peki, kestanenin tahtını sallayan besin nedir? Faydaları nelerdir?
Günümüzde sağlıklı beslenme trendleri ve doğal ürünlerle ilgili bilincin artmasıyla birlikte, birçok insan geleneksel bitkilerin ve doğal besinlerin faydalarını keşfetmeye yöneliyor. Son dönemde popülerliği artan meşe palamudu, sağlık açısından birçok avantaj sunan doğal bir besin kaynağı olarak öne çıkıyor.
Meşe palamudu, meşe ağacının kurutulmuş meyveleridir ve daha özel olarak, tek bir tohumdan elde edilir. Üstte, sert, kaynaklı braketler gibi bir fincan gövdeyi gövdeye tutturur. Meşe palamudu olgunlaştığında yere düşer. Tek yapmanız gereken onları almaktır. Hala ağaca bağlı olanları bırakın, henüz olgunlaşmamışlardır. Hasat dönemi Ekim ayında, bazen Eylül sonundan Kasım ayındadır.