Ispanağı doğru pişirmek, içindeki besin değerlerini korumak açısından çok önemlidir. Yanlış yöntemle hazırlanan ıspanak, sahip olduğu vitaminleri ve mineralleri kaybedebilir. Bu da vücudun ihtiyaç duyduğu kaynakları alamamasına neden olabilir. Peki, ıspanak yemeği nasıl pişirilmeli?
Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan ıspanak, hem vitamin ve hem mineral anlamında çok zengin bir sebze. Ancak Türk mutfaklarında yemeği ve yumurtalı kavurması ile hem akşam hem de öğlen yemeklerinde bolca tüketilen ıspanağın faydalarından yararlanmak için bazı bildiklerimizi unutmamız gerekiyor. Çünkü hem pişirme yöntemlerimiz hem de tüketme biçimimiz ıspanağın faydalarından maksimum fayda sağlamamızı önlüyor. Ispanağın faydalarından daha fazla yararlanmak için onu nasıl tüketmemiz gerektiğini beslenme ve diyet uzmanına sorduk.
En sağlıklı besinler arasında yer alan ıspanak yemeği güçlü bir antioksidan kaynağı olarak bilinmektedir. Yüksek oranda A vitamini içeren ıspanak söz sağlığını koruması ile bilinir. Akşam yemeklerinde ve davet sofralarında yapılan ıspanak yemeğinin yanında birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yarma çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, bulgur pilavı tarifi ve karagöz tatlısı tarifleri.