Ekşi maya, binlerce yıllık bir gelenekten gelen, doğanın sunduğu mükemmel malzemelerle yapılan, tam da o “lezzetli” ekmekleri elde etmemizi sağlayan mucizevi bir mayadır. Son yıllarda ev yapımı ekşi maya ekmekleri büyük bir popülerlik kazanırken, ekşi mayanın kendisi, pek çok ekmek severin bilmediği sırlarla doludur. Özellikle 40 yıllık deneyime sahip bir mayacı, doğru yöntemlerle ekşi maya yapmanın, sabır ve dikkat gerektiren ince bir sanat olduğunu vurgular. Peki, ekşi mayanın püf noktaları nelerdir? İşte 40 yıllık mayacının gizli tarifi...
Artık beyaz ekmeğin zararlı, tam tahıllı ekmeklerin yararlı olduğunu biliyoruz, peki ya ekşi mayalı ekmek? İşte ekşi maya ile yapılmış bir ekmeğin sağlığımız için faydaları...
Ekmeğin içerdiği glikozun beynin enerji kaynağı olarak kullanıldığını söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Melisa Karataş, “Ekşi mayalı ekmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır” dedi.