Meğer aşçıların sırrı buymuş! Yemeklere bir kaşık eklediğinizde lezzetini tavan yaptırıyor: Yemeklerdeki gazı alıp sindirimi rahatlatıyor

Meğer aşçıların sırrı buymuş! Yemeklere bir kaşık eklediğinizde lezzetini tavan yaptırıyor: Yemeklerdeki gazı alıp sindirimi rahatlatıyor

18.07.2024
Yemek yaparken lezzet katmak, bazen zor olabiliyor. Bunun için çeşitli baharatlar kullanılabiliyor. Tam da bu noktada aşçıların sırrı devreye giriyor. Öyle bir baharat var ki neredeyse onsuz yemek yapılmıyor! Özellikle mercimek, kuru fasulye gibi yemekler yaparken hem tat vermek hem de gıdanın gazını almak için bire bir. Peki, aşçıların kullandığı bu baharat nedir? Neden bu kadar önemli? Vücuda faydaları nelerdir?