Limondan 3 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Çiğ çiğ yiyince bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, 1 tanesi bile vücuda kolajen yüklüyor, C vitamini depolarını fullüyor, yaşlanmayı geciktiriyor

Limondan 3 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Çiğ çiğ yiyince bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, 1 tanesi bile vücuda kolajen yüklüyor, C vitamini depolarını fullüyor, yaşlanmayı geciktiriyor

13.07.2024
C vitamini, insan vücudunun olmazsa olmazları arasında yer alıyor! Cilt güzelliğinden iç organların işleyişine kadar sağlığa pek çok açıdan iyi gelen bir sebze var ki herkes severek tüketiyor! İşte o sebze hakkında merak edilenler...
Günde 1 tane yiyen hastanenin yolunu unutuyor! Ondaki C vitamini hiçbir sebzede yok: Közleyerek tüketmeyen bin pişman oluyor

Günde 1 tane yiyen hastanenin yolunu unutuyor! Ondaki C vitamini hiçbir sebzede yok: Közleyerek tüketmeyen bin pişman oluyor

27.06.2024
Sebzeleri közleyerek tüketmek, lezzetlerini zenginleştiren ve besin değerlerini koruyan bir yöntem. Bu teknikte sebzeler, yüksek sıcaklıkta doğrudan ateşle temas ettirilerek dış yüzeyleri kavrulur ve iç kısımları yumuşar. Közleme işlemi, sebzelerin doğal tatlarını karamelimsi bir dokunuşla zenginleştiriyor ve pişme sürecinde besin kayıplarını minimize ediyor. Közlenmiş sebzeler; salatalarda, sandviçlerde ya da yan yemek olarak kullanılarak yemeğe farklı bir lezzet katma imkanı sunuyor. Tüm bunların yanı sıra sebzenin sunduğu faydaları iki katına çıkarıyor. Peki, hangi sebzeyi közleyerek tüketmek gerekiyor? Faydaları nelerdir?
Türkiye'de herkes ayıla bayıla yiyor! Şifası, lezzeti, faydası dünyanın dilinde: Bir tek ölüme çaresi yok

Türkiye'de herkes ayıla bayıla yiyor! Şifası, lezzeti, faydası dünyanın dilinde: Bir tek ölüme çaresi yok

11.03.2024
Türk mutfağında bolca kullanılan kırmızı biber adeta her derde deva. İçinde yüksek miktarda C vitamini ulunan kırmızı biber, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Antioksidanlar açısından çok zengin olan kırmızı biber hücresel hasarı azaltabilir ve birçok hastalığın riskini azaltabilir.