C vitamini, insan vücudunun olmazsa olmazları arasında yer alıyor! Cilt güzelliğinden iç organların işleyişine kadar sağlığa pek çok açıdan iyi gelen bir sebze var ki herkes severek tüketiyor! İşte o sebze hakkında merak edilenler...
Sebzeleri közleyerek tüketmek, lezzetlerini zenginleştiren ve besin değerlerini koruyan bir yöntem. Bu teknikte sebzeler, yüksek sıcaklıkta doğrudan ateşle temas ettirilerek dış yüzeyleri kavrulur ve iç kısımları yumuşar. Közleme işlemi, sebzelerin doğal tatlarını karamelimsi bir dokunuşla zenginleştiriyor ve pişme sürecinde besin kayıplarını minimize ediyor. Közlenmiş sebzeler; salatalarda, sandviçlerde ya da yan yemek olarak kullanılarak yemeğe farklı bir lezzet katma imkanı sunuyor. Tüm bunların yanı sıra sebzenin sunduğu faydaları iki katına çıkarıyor. Peki, hangi sebzeyi közleyerek tüketmek gerekiyor? Faydaları nelerdir?
Türk mutfağında bolca kullanılan kırmızı biber adeta her derde deva. İçinde yüksek miktarda C vitamini ulunan kırmızı biber, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Antioksidanlar açısından çok zengin olan kırmızı biber hücresel hasarı azaltabilir ve birçok hastalığın riskini azaltabilir.