Son dakika kültür ve turizm bakanlığı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kültür ve turizm bakanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kültür ve turizm bakanlığı haber sayfamızda...
Hayatını kaybeden Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un (88) Birinci İznik Konsili'nin 1700'üncü yıl dönümü nedeniyle ziyaret etmeyi planladığı Bursa’nın İznik ilçesinde hazırlık çalışmaları sürüyor. Peki yeni seçilecek olan papanın mayıs ayında İznik’i ziyaret edecek mi?
Kayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran arkeolojik bulgu ve belgelerin gün ışığına çıkarıldığı ve 'Anadolu tarihinin başladığı yer' olarak bilinen Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde kazılar 77. yılına girerken, Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu; kazılarda bulunan tabletlerdeki Asurca yazılarda, günümüzde sıklıkla kullandığımız kelimelerin de bulunduğunu söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "dijital telif" düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını ve ortaya taslak metin çıktığını, haziran ayı başında yasa teklifini Meclis Başkanlığına sunmayı planladıklarını bildirdi.
Usta sanatçı Ferdi Tayfur, vefatının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenleyeceği “Hatıran Yeter Konseri” ile anılacak. Tayfur’un efsane şarkıları, 21 Nisan’da Ada Ankara’da sevenleriyle buluşacak.
Cumhurbaşkanlığı tarafından kurulan Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, 220 kişilik kadrosu ve renkli repertuvarıyla ilk konserini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Dijital Telif Yasası ile ilgili çalışmalarında sona geldi. Kamu kurumları arasında yapılacak kritik toplantının ardından çalışmalar TBMM'ye aktarılacak. Dijital Mecralar Komisyonu, telif sorununun TBMM tatile girmeden çözüme kavuşmasını planlıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, yasanın haziran ayında çıkacağını söyledi.
17 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlar ve alınan kararların detaylarını görmek için PDF olarak indirilebilen bir seçenek de sunuluyor. Peki, Resmi Gazete kararları 17 Nisan! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Resmi Gazete'de bugünün kararları neler?
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Topkapı Üniversitesi’nin katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, 24-26 Nisan 2025 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması’nda gerçekleştirilecek. Festival, finalist film gösterimleri, yönetmen söyleşileri, paneller ve gala gecesiyle üç gün boyunca sinema sanatının farklı yüzlerini izleyicilerle buluşturacak.
Roma İmparatoru Marcus Aurelius’un Boubon Antik Kenti’nden kaçırılarak yurt dışına çıkarılan bronz heykeli, 65 yıl sonra Türkiye’ye iade edildi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinde bulunan Cleveland Sanat Müzesi’nde düzenlenen resmi törenle gerçekleştirilen teslim sürecine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı da katıldı.
Bartın'ın Ulus ilçesinde 'aşk acısını dindiren şelale' olarak ünlenen Ulukaya Kanyonu ve Şelalesi, nisan ayında karla kaplandı. Bölgedeki eşsiz manzara havadan dron ile görüntülendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Kültürel Miras Diplomasisi Derneği ile birlikte düzenlediği “Sivas Yaşayan Miras Festivali” açılışı; Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde, 11 Nisan Cuma günü, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi ve Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Baker’in katılımıyla gerçekleşti.
Bolu'da 78 kişinin can verdiği Grand Kartal Otel faciasıyla ilgili bilirkişi raporunda; yangın başladıktan sonra görevli personelin ‘kimliği belirlenmeyen ayrıcalıklı misafirler’e odaklandığı, bu kişilerin tahliyesi sırasında izdiham olmaması için yangının herkese duyurulmadığı iddia edildi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı olan Adana’da festival kapsamında açılan sergiler sanatseverlerin akınına uğruyor. Adanalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği sergiler, 13 Nisan 2025 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir yandan özgün kültürümüzü uluslararası sanat formlarıyla buluştururken diğer yandan da şehirlerimizin marka değerlerini yükselterek dünyanın en büyük festivali olma özelliğine sahip olan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 2025 yılı yolculuğu Adana’dan başladı. Bu yıl 20 şehirde düzenlenecek olan festivalin Adana ayağının ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler yoğun bir katılımla gerçekleşti.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Topkapı Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen 4. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivaline bu yıl çok çeşitli temaları ve üslupları içeren filmler katıldı. Toplumsal meselelerden bireysel hikâyelere, deneysel anlatılardan belgesel formlara kadar oldukça geniş bir yelpazede filmlerle şekillenen katılım sonrası titiz bir jüri değerlendirmesi ile finale kalan filmler belirlendi. 24-26 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, sinema tutkunları birbirinden farklı kategorilerde yarışacak en iyi kısa filmleri izleme fırsatı bulacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği 'Türkiye Kültür Yolu Festivali' ile festival kapsamında yer alan 13'üncü Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana'da başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali, bu yıl ikinci kez ziyaretçilere kapılarını açtı. Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen festival, teknoloji ve bilgi dünyasını bir araya getirmeyi hedefliyor. Açılış törenine katılan İstanbul Valisi Davut Gül, festivalde yer alan akıllı kütüphane robotu ve yapay zeka temelli kişisel kütüphane asistanından bahsederek, “Her alanda değişen gelişmelerin kütüphanecilik anlamında da değişmemesi imkansız. Bu teknolojinin takip edilmesi lazım. Evlerimizin en kıymetli odaları kütüphanelerimiz olacak” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, fındık üretiminden elde edilen geliri daha da artırmak ve atıl bahçeleri ekonomiye kazandırmak amacıyla Fındık Verimliliği (FINVER) Projesi’ni başlatmıştı...
Türkiye, doğudan batıya, güneyden kuzeye her köşesiyle dünyada az bulunan turizm potansiyeline sahip. Deniz, kum, güneş üçlüsünün çok ötesinde; tarih, kültür, gastronomi ve doğa sporlarıyla da dünyadaki turizm cennetlerinin başında geliyor.
Dünyanın en ünlü caddelerinden biri olan Champs-Élysées, bu kez Türkiye’nin kültürel mirasını simgeleyen dev bir İstanbul görseliyle dikkatleri üzerine çekti.
Bolu'da Grand Kartal Otel'de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasına ilişkin, bilirkişi raporunun tamamlanmasının ardından Bolu İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü gözaltına alındı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Google’ın şeffaf olmayan algoritma değişiklikleri, telif beklentisi ve reklam süreçleri ile ilgili dijital haber yayıncılarının şikayetlerini ve taleplerini dinledi. Bakan Uraloğlu, “Yayıncılarımızın yanındayız. Bu konuda inisiyatif alacağız. Telif yasası süreci ve Google’ın reklam pazarıyla ilgili de ilgili bakanlıklar ile görüşüp, koordine halinde elimizden geleni yapacağız.” dedi.