Sağlığımız için yararlı besin kaynaklarının başında meyveler geliyor. Malatya'da hasadı başlayan o meyvenin tarlada heba olmasından endişe edilse de ne tadına ne de şifasına doyum olmuyor. Onu kaynatıp bardak bardak içince vücuda C vitamini ve demir yükleyip kabızlığın da kökünü kazıyor. İşte faydaları say say bitmeyen mucize meyve...
Malatya, eşsiz lezzetleri ve tarihi dokusu ile dikkat çeken ve dünyada da adından bahsettiren şehirlerimiz arasında yer alıyor. Bu şehre özel bir atıştırmalık var ki sabahları aç karnına 3 tane ondan yiyenin bağırsakları motor gibi çalışıyor. Dünyaya kilo kilo satılan, kilo verdirip uzun saatler tok tutan o mucizevi, şifa deposu besin...
Taze kayısıların özel bir teknikle kurutulmasından meydana gelen kuru kayısının sağlığa olan faydaları inanılmaz! Yüksek besin değerine sahip olan kuru kayısı A, B, C, E vitaminleri içeriğinin yanı sıra aynı zamanda demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve lif deposu. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım kuru kayısının 4 önemli faydasını açıkladı ve kuru kayısının zararları hakkında bilgi verdi.