Kurutulmuş ürünler, suyunun çıkarılmasıyla işlenmiş ve uzun süre dayanabilen gıdalardır. Meyve, sebze, et, balık, tahıllar gibi çeşitleri bulunuyor. Kurutulmuş meyveler arasında kuru üzüm, kayısı ve incir bulunurken sebzeler arasında ise domates, biber ve patlıcan yer alıyor. Peki, Denizli’de hazırlanan kurutulmuş ürünler hangi ülkeye satılıyor? Mutfakta kurutulmuş ürün bulundurmak neden gerekli?
Kuru meyvelerin vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Tam bir sağlık deposu olan kuru meyveler, diyet listelerinin de vazgeçilmezi oluyor. Kuru meyveler bol lif kaynağı olduğu için sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkı sağlıyor. Kuru meyveler diyet yapanlar için harika bir ara öğün kaynağı oluyor ve vücuda enerji veriyor. Bu sebeple de özellikle kış aylarında hem kilo vermek hem de bağışıklığı güçlendirmek için kuru meyvelerden faydalanmak gerekiyor.
Bazı meyveler kurutulduklarında vitamin ve mineral oranları artar. Özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyveler birçok hastalığa şifa oluyor. En faydaları kuru meyveler nedir? diye sorarsanız, uzmanlar erik kurusunun karaciğer, armut kurusunun da tansiyona dost olduğunu söylüyor. Armut kurusu, erik kurusu, kivi kurusu ve dut kurusu şifa dağıtan tüm bileşenleri içeren kuru meyvelerden. İşte kuru meyvelerin faydaları.