Ambalajlı kurutulmuş meyveler, sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi gibi görünse de bazı noktalarda dikkatli tüketilmesi gereken bir seçenektir. Bu ürünlerin bazıları, işlenme sürecinde değişik uygulamalara tabi tutulur; bu da onları her zaman beklenen doğallıkta bırakmayabilir. Raf ömrü uzatılması için uygulanan işlemler, ambalajlı meyvelerin içeriklerinde değişime yol açabilir. Dolayısıyla doğal bir atıştırmalık arayışında olanlar için ambalajlı seçeneklerin avantajları kadar bazı dezavantajları da göz önünde bulundurmak önemlidir. Tüketiminde denge sağlamak faydalı olabilir. Ambalajlı kurutulmuş meyvelerin zararları nelerdir?
Beslenme uzmanları kurutulmuş meyve ve sebzelerdeki gizli tehlike aflatoksin mantarına karşı vatandaşları uyararak, bu mantarın pek çok hastalığa neden olduğunu söyledi. Beslenme uzmanı Gözde Güzelcan, "Uzun vadede aflatoksin tüketimi karaciğer hasarına ve karaciğer kanserine sebebiyet veriyor" dedi.