Ülkemizde kuruyemiş alerjilerinin artışına ve oluşturduğu risklere dikkat çeken Alerji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel “En tehlikeli besin alerjilerinin başında gelen kuruyemiş alerjilerinin artışına sezaryen doğumlar, bebek beslenmesinde anne sütü kullanımının azalması, aşırı hijyenik yaşama çabası, fazla antibiyotik kullanılması, Batı tipi yaşam biçiminin tercih edilmesi ve bebeklerde ek gıdaya başlamanın geciktirilmesi yol açıyor” dedi.
Corona virüs önlemleri nedeniyle Ramazan Bayramı’nı evde geçirsek de bayramlar çocuklar için çikolata, şeker ve kuruyemiş demek. 29 yıldır Çocuk Sağlığı, İmmünoloji ve Alerji alanında çalışan Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, besin alerjilerinin görülme sıklığının arttığını vurguladı. Dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.