Erzincan'ın verimli topraklarında sayısız bitki yetişiyor. Bunlar arasında öyle biri var ki vücuda girdiği anda vitamin depolarını dolduruyor, sağlığa sağlık katıyor. İster çayını ister marmelatını ister kompostosunu yapın. Hangi şekilde tüketirseniz tüketin şifalı yanı oldukça fazla. Peki, Erzincan'da yetişen bu bitki hangisi? Vücuda faydaları nelerdir? Marmelatı nasıl yapılır?
Sivas, birbirinden şifalı gıdalara ev sahipliği yapıyor. Bunlardan öyle biri var ki vücuda girdiği anda şifa oluyor. Üstelik limondan daha fazla C vitamini içeriyor. Çayını yapıp içenler ise tüm bu faydalarından en iyi şekilde yararlanıyor. Peki, Sivas'ta kendiliğinden yetişen hangi besini tüketmek gerekiyor? Vücuda faydaları nelerdir?
Doğada kendiliğinden yetişen meyveler; insan eli değmeden, saf ve doğal halleriyle birçok fayda sunar. Bu meyvelerin şifalı etkileri, doğanın sunduğu gizli hazineler gibidir. Doğru tüketildiği zaman beden ve ruh sağlığını destekleyici bir güç taşırlar. Peki, doğada kendiliğinden yetişen hangi meyve şifalı?
Doğada organik olarak yetiştiği için en saf meyvelerden birisi sayılan kuşburnu meyvesinin gen merkezlerinden birisi olan Erzincan’da vatandaşlar doğadan tek tek topladıkları kuşburnuları uzun ve yorucu işlemlerin ardından marmelata dönüştürüyor.