Geçmişten günümüze sofralardaki yerini koruyan pek çok gıda bulunuyor. Birbirinden farklı tariflerde kullanılan ve insan sağlığına katkıda bulunan besinler doğru şekillerde tüketildiklerinde faydaları say say bitmiyor! İbrahim Saraçoğlu tarafından söylenen bir gıda var ki o ise bin derde şifa oluyor. İşte o gıda hakkında merak edilenler…
Geçmişten günümüze sofralardaki yerini koruyan pek çok gıda bulunuyor. Birbirinden farklı tariflerde kullanılan ve insan sağlığına katkıda bulunan besinler doğru şekillerde tüketildiklerinde faydaları say say bitmiyor! İbrahim Saraçoğlu tarafından söylenen bir gıda var ki o ise bin derde şifa oluyor. İşte o gıda hakkında merak edilenler…
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?