Yemekleri hazırlarken bazı detaylara dikkat etmeden genellikle içindeki malzemelere ve porsiyona odaklanıyoruz. Peki, gerçekten nasıl piştiğinden daha ne kadar yendiği mi önemli? Doğru pişirmedikçe insanlar kötü yemekler ortaya çıkartacak ve siz o kötü yemeklere ne kadar iyi malzeme kullanırsanız kullanın, ne kadar doğru zamanda ve doğru miktarda yerseniz yiyin hiçbir zaman hayal ettiğiniz etkiyi alamayacaksınız. Diyetisyen Salih Gürel besinlere değer katan sağlıklı pişirme yöntemlerini paylaştı.
Sağlığımız için faydalı birçok sebze ve meyveden yarar sağlayabilmemiz için yıkamadan, pişirmeye pek çok kurala dikkat etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde yararları kayboluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, besinlerin vitamin değerlerinin nasıl korunması gerektiğini 9 adımda anlatıyor.