Çoğu zaman pişirerek tüketilen özellikle sebzelerin bazıları çiğ tüketildiğinde çok daha fazla besin değerine sahip oluyor. İşte uzmanlar tarafından çiğ tüketilmesi tavsiye edilen 8 sebze ve meyve.
Yemekleri hazırlarken bazı detaylara dikkat etmeden genellikle içindeki malzemelere ve porsiyona odaklanıyoruz. Peki, gerçekten nasıl piştiğinden daha ne kadar yendiği mi önemli? Doğru pişirmedikçe insanlar kötü yemekler ortaya çıkartacak ve siz o kötü yemeklere ne kadar iyi malzeme kullanırsanız kullanın, ne kadar doğru zamanda ve doğru miktarda yerseniz yiyin hiçbir zaman hayal ettiğiniz etkiyi alamayacaksınız. Diyetisyen Salih Gürel besinlere değer katan sağlıklı pişirme yöntemlerini paylaştı.