Kurutulmuş ürünler, suyunun çıkarılmasıyla işlenmiş ve uzun süre dayanabilen gıdalardır. Meyve, sebze, et, balık, tahıllar gibi çeşitleri bulunuyor. Kurutulmuş meyveler arasında kuru üzüm, kayısı ve incir bulunurken sebzeler arasında ise domates, biber ve patlıcan yer alıyor. Peki, Denizli’de hazırlanan kurutulmuş ürünler hangi ülkeye satılıyor? Mutfakta kurutulmuş ürün bulundurmak neden gerekli?
Beslenme uzmanları kurutulmuş meyve ve sebzelerdeki gizli tehlike aflatoksin mantarına karşı vatandaşları uyararak, bu mantarın pek çok hastalığa neden olduğunu söyledi. Beslenme uzmanı Gözde Güzelcan, "Uzun vadede aflatoksin tüketimi karaciğer hasarına ve karaciğer kanserine sebebiyet veriyor" dedi.