Domates, faydalı içeriğiyle sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri olsa da bazı besinlerle birlikte tüketildiğinde istenmeyen etkiler ortaya çıkabilir. Yanlış kombinasyonlar, hem sindirimi zorlaştırabilir hem de besin değerlerini azaltabilir. Bundan dolayı domatesi doğru şekilde tüketmek büyük önem taşır. Peki, domates hangi gıdayla birlikte tüketilmemeli?
Salatalık, taze ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak birçok kişi tarafından günlük beslenme rutininin bir parçası olarak tüketiliyor. Çinli bilim insanlarının son araştırmaları, bu alışkanlığın düşündüğümüz kadar masum olmayabileceğini gösteriyor. Peki, salatalığın kabuğunun zararları nelerdir? Salatalık ne kadar tüketilmelidir?
Domates ve salatalığa özellikle kahvaltı sofralarımızda sık sık yer veriyoruz. Her ne kadar sağlıklı diye bilsek de bu lezzetler aslında gözle göremediğimiz tehlikeler saçabiliyor. İşte domates, salatalık gibi besinlerdeki karaciğer kanserine neden olan tehlike ve riski azaltmak için yapmamız gerekenler...
Hem kahvaltılarda hem akşam sofralarında vazgeçemediğimiz sebzelerin başında gelen salatalık, insan sağlığına sağladığı sayısız faydaların yanında lezzetiyle de dikkat çekiyor. Ancak pazardan ya da manavdan taze taze aldığımız salatalıkların buzdolabında birkaç gün içinde büzüşmesi ve çürümesi oldukça can sıkıcı olabiliyor. Ancak aşağıdaki yöntemle salatalıklarınızı günlerce taze tutmanız mümkün.