Asırlardır geleneksel tıpta kullanılan birçok bitki, modern çağda hak ettiği değeri görmüyor. Döneminin önemli isimleri tarafından özellikle işaret edilen bazı bitkiler, geçmişte hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmıştır. Fakat günümüzde bu doğal şifa kaynaklarının asıl kıymeti bilinmiyor. Tam da bu noktada Türk alimlerinden biri olan Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın kitabında yer verdiği bitkilerden öyle biri var ki faydaları saymakla bitmiyor. İşte tüm detaylar...
Bazı baharatların şifasından yararlanmak için çaylarını demlemek oldukça etkili bir yöntem. Baharatlar, sıcak suyla demlendiğinde aktif bileşenlerini serbest bırakıyor. Bu sayede sağlık yararları maksimum düzeye çıkıyor. Bazı baharatları sıcak suya ekleyip birkaç dakika demledikten sonra süzerek tüketmek, bu doğal şifa kaynaklarının faydalarından en iyi şekilde yararlanmanızı sağlıyor. Peki, hangi baharatların çayı demlenebilir? Faydaları nelerdir?
Günlük hayatta tüketilen pek çok besinin ve doğal baharatın insan vücudu açısından saymakla bitmeyen faydaları bulunuyor. Bu yararlı ürünlerin arasında yer alan sumak, öyle bir tüketim şekline sahip ki başta kalp-damar olmak üzere insan sağlığı açısından saymakla bitmeyecek faydaları barındırıyor.