Son dakika UTTS haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan UTTS gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan UTTS haber sayfamızda...
Akaryakıt satışlarını kayıt altına alarak kayıt dışı ekonomiyle mücadele için geliştirilen Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nde taşıtlara Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajları ve akaryakıt istasyonlarına donanım montajları hızla sürüyor.
Amerikan Forbes dergisi, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele ve usulsüz fatura uygulamalarından kaynaklanan vergi kaybının önlenmesi amacıyla kurduğu Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ni (UTTS), ABD’de 1,4 trilyon dolarlık hacme ulaşan kayıt dışı ekonomiye karşı örnek bir çözüm sunduğu yorumunu yaptı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'İsrail’in ürettiği Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) çipini araçlara takacaklar' iddiası doğru değildir" denildi.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nde (UTTS) kullanılan çiplerin maliyetiyle ilgili iddialara yanıt vererek, "Çiplerin maliyetinin 5 lira olduğu yönündeki ithamlar kasıtlı, yanlı ve yanlıştır" ifadesi kullanıldı.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele ve usulsüz fatura uygulamalarından kaynaklanan vergi kaybının önlenmesi amacıyla kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında taşıtların sisteme geçişleri sürüyor.
Mükelleflerin, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ne (UTTS) geçişte Taşıt Tanıma Birimi (TTB) sipariş kaydı ve ödeme işlemlerini 31 Ocak Cuma günü sonuna kadar yapmaları gerekiyor.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) başvuru süreci, araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Akaryakıt sektöründe rekabeti artırmak ve kayıt dışı ekonomiyi engellemek amacıyla hayata geçirilen bu sistem, ticari araç sahipleri için büyük önem taşıyor. Başvuru süresinin sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, araç sahipleri kayıt işlemlerini tamamlamak için harekete geçti.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), akaryakıt sektöründe kayıt dışılığı önlemek ve rekabeti dengelemek amacıyla hayata geçirilmiş önemli bir uygulama. Sisteme yönelik yoğun başvuru talebi nedeniyle son kayıt tarihi uzatıldı. UTTS, akaryakıt alım-satım işlemlerinde güvenliği artırırken, işlemlerin daha şeffaf bir şekilde yürütülmesine olanak tanıyor.
Petrol Ofisi ile Türk Telekom arasında 81 ilde sayıları 2 bin 700’e varan akaryakıt istasyonunu kapsayan “Geniş Alan İletişim Ağı” (SD-WAN) ve Lokal Network Altyapı kurulumu anlaşmasının imzalandığı kamuoyuna duyuruldu.
Kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele amacıyla kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ile ilgili açıklamalarda bulunan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, UTTS'nin maliyetlerine karşı çıktıkları için dava açtıklarını ancak Darphane ile kurulan diyalogla uzlaştıklarını belirterek "Belirsizlik ortadan kalktı. Davaları geri çektik” dedi. Okumuş, akaryakıt istasyonlarının hizmet bedelini yılda bir kez yerine 5 yılda bir ödeyeceğini, istasyonlardaki mevcut taşıt tanıma sistemlerinin UTTS ile uyumlu cihazlarla ücretsiz değiştirileceğini ve 3 bin litrenin altında satış yapan akaryakıt bayilerinin de desteklenerek sisteme ücretsiz geçebileceğini söyledi.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), sektörlerden gelen talepler doğrultusunda uzlaşı ve diyalog zemininde şekilleniyor. Darphane ve sektör temsilcileri teknik konularda anlaşmaya devam ederken, tartışmaların odağında olan hizmet bedeli hususu çözüme kavuşturuldu. Buna göre akaryakıt istasyonları hizmet bedelini yılda bir kez yerine, 5 yılda bir ödeyerek sistemi kullanmaya devam edecek. Ayrıca istasyonlardaki mevcut taşıt tanıma sistemleri, UTTS ile uyumlu cihazlarla bedelsiz olarak değiştirilecek.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), sektörlerden gelen talepler doğrultusunda uzlaşı ve diyalog zemininde şekilleniyor. Darphane ve sektör temsilcileri teknik konularda anlaşmaya devam ederken, tartışmaların odağında olan hizmet bedeli hususu çözüme kavuşturuldu. Buna göre akaryakıt istasyonları hizmet bedelini yılda bir kez yerine, 5 yılda bir ödeyerek sistemi kullanmaya devam edecek. Ayrıca istasyonlardaki mevcut taşıt tanıma sistemleri, UTTS ile uyumlu cihazlarla bedelsiz olarak değiştirilecek.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında sistem ekipmanının temin ve ihale süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, UTTS kapsamındaki hiçbir yazılım süreci, veri depolama hizmeti veya donanım temininin İsrailli veya Kanadalı bir şirket tarafından yapılmadığı belirtilerek iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele için kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nde (UTTS) değişiklikler yaptı.
8 milyon aracı ilgilendiren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için geri sayım başladı. Bugün resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ kapsamında sisteme kayıtlar 31 Ocak 2025’e kadar devam edecek. Sistemde kullanılacak çipler ve maliyetleri ile ilgili iddialara ilişkin, Türkiye'yi 1999 yılında özel taşıt tanıma sistemleri ile tanıştıran ve 15 milyondan fazla araca taşıt tanıma entegrasyonu gerçekleştiren çip tedarikçisi TURPAK’tan açıklama yapıldı.
Akaryakıt istasyonu işleten mükellefler ve taşıt sahipleri, 31/1/2025’e kadar http://utts.gov.tr adresinden başvuru ve kayıt işlemlerini yapmaları şartıyla, TTO, TTB ve diğer donanımları en geç 30/4/2025’e kadar taktırarak kullanmaya başlayabilecekler.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından kayıt dışı ekonomiyle etkin mücadele ve usulsüz fatura uygulamalarından kaynaklanan vergi kaybının önlenmesi amacıyla kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemine (UTTS) geçişler yoğun şekilde sürüyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı, akaryakıt satışlarında Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi kullanılması hakkında duyuru yayımladı. Duyuruda sistemin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceği detayı ve kullanım şekilleri yer aldı.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında sistem ekipmanının temin işinin İsrailli bir firmaya değil, İstanbul Bilişim Vadisi'nde bulunan yerli bir firmaya verildiğini, UTTS kapsamındaki hiçbir yazılım süreci, veri depolama hizmeti veya donanım temininin İsrailli bir firma tarafından gerçekleştirilmediğini bildirdi.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), akaryakıt istasyonlarında plaka bilgisinin elle girilmesinin yol açtığı usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçerek kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele kapsamında Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ni (UTTS) hayata geçirmişti.
Hazine ve Maliye Bakanlığınca akaryakıt piyasasının takibi amacıyla devreye alınacak Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamına, 1 Temmuz 2025'ten itibaren satılacak sıfır taşıtlar da dahil edildi.