KADEM’in ‘Yapay Zekâ ve Kadın’ Zirvesinin özel davetlileri tüm yönleriyle İsrail- Yapay Zeka ilişkisini anlattı. 6. Uluslararası Adalet ve Kadın Zirvesi’nde Gazze’deki soykırıma özel bir başlık açıldı. Haliç Üniversitesi’ndeki etkinlik alanına kurulan ‘media zone’ “Yapay Zekâ Destekli Soykırım: Gazze” konulu söyleşilere ayrıldı. Bu bölümde; Filistin'de süregelen zulme her platformda karşı çıkan ve İslamofobi üzerine çalışmalarıyla ünlü hukukçu, yazar, aktivist Doç. Dr. Khaled A. Beydoun, belgesel fotoğrafçısı, foto muhabir ve sanatçı Belal Khaled ve TRT Uluslararası Haber Yayınları Dijital Kanal Koordinatörü Hatice Banu Acar yer aldılar. Mini söyleşiler düzenlenen alanda, katılımcıların soruları da cevaplandı.
Yapay zekânın hızla gelişmesiyle birlikte, hayatımızın her alanına sızdığı bir dönemdeyiz. Artık sadece filmlerde gördüğümüz teknolojiler, günlük hayatımızın bir parçası haline geliyor. Bu durum, hem heyecan verici hem de endişe verici bir durum.
Tükettiğimiz gıdalar üzerine yapılan araştırmalar daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok gıdanın oldukça riskli olabildiğini tespit ediyor. Son yapılan araştırmalarda sevilen birçok yiyeceğin içerisinde bulunan bir maddenin DNA'yı bozarak kanser, diyabet, kalp hastalığı gibi riskli hastalıklara zemin oluşturduğu belirtiliyor.
International Data Corporation (IDC) araştırma şirketi tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre yapay zeka teknolojilerini kullanan yazılım, donanım ve hizmetlere yapılan küresel harcamalar 2026 yılında 900 milyar dolar seviyesine ulaşacak.