Gündem Kadir Topbaş'tan damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili açıklama

Kadir Topbaş'tan damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili açıklama

Paylaş
Kadir Topbaş'tan damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ'den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesiyle ilgili ilk kez konuştu...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ soruşturmasında tutuklu olan damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'KIZIM FATIMA DA OLSA KOLUNU KESERİM'


Kadir Topbaş, TUSKON soruşturması kapsamında yargılanan ve dün tahliye olan damadı ile ilgili açıklamasında, "Ben tavrımı ilk günden koydum. Peygamber Efendimizin (S.A.V) buyurduğu gibi, ’Kızım Fatıma da olsa kolunu keserim’ " dedi. Topbaş, ayrıca tahliye sonrası damadını gördüğünü söyledi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, metro hattı sözleşmesi imza töreninin ardından basın mensuplarının TUSKON soruşturması kapsamında tahliye olan damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili sorduğu soruları cevapladı.

'BEN TAVRIMI İLK GÜNDEN KOYDUM'


Topbaş 40 küsur yıllık siyasi hayatında yargıya intikal eden konularda asla konuşmadığını söyleyerek, "Bu yargıya olan saygımdan .Bu benim yakınım da olsa uzağım da olsa benim belediyemle ilgili konu da olsa böyle oldu. Ben tavrımı ilk günden koydum. Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) buyurduğu gibi, ’Kızım Fatıma da olsa kolunu keserim’ diye. Biz bu ahlaktayız. Ben bir aile reisiyim. Büyük bir aile. İstanbul ailesi. İstanbul’da yaşayan tüm fertlerin sorumluluğunu üstlenmiş biriyim. İstanbullunun mutluluğun düşünmek zorundayım. Hizmet etmek zorundayım. hizmetler için gelecekte de çok iyi algılanacağını biliyorum. Şu anda yargının halen devam etmekte olan konusuyla ilgili, beni de itham eden benim belediyelerle ilgili davalar olsun bunlarla ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. Çok da detayına bakmıyorum. Neyin nesidir onlara bakmıyorum. Ben işime bakıyorum.

'YARGI VE ADALETE GÜVENİYORUM'


Büyük bir sorumluluk almış durumdayım. Benim bütün değerlerim bu kenti daha nasıl geliştirebiliriz. Bir yerlere takılarak, bir yerlerin kavgasında olmak istemiyorum. Yargı ve adalete güveniyorum. Adaletin herkese eşit mesafede olduğunu biliyorum.İnanıyorum adalet tecellisi herkesin beklediği bir şeydir. Adaletin vereceği karar önemlidir. Bununla ilgili yorumlar yapmamız yanlış olur" dedi.

'CİDDİ BİR RAHATSIZLIĞI VARDI GEÇMİŞTE'


Damadının sağlık sorunu ve görüp görmediği ile ilgili soruya ise Topbaş, "Ciddi bir rahatsızlığı vardı geçmişte kendisi takip edecek. Ben gördüm ama çok fazla değil. Çok detaylı değil" cevabını verdi.



Biri bize anlatsın


SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE TAHLİYE EDİLDİ


İHA'nın haberine göre Kavurmacı’nın tahliyesinde ‘epilepsi’ hastalığı gerekçe gösterilmişti. AA'nın haberine göre hakimlik, dilekçe ekinde sunulan Acıbadem Hastanesi'nin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporundaki tespitlere yer verdi. Söz konusu rapora göre, "Kavurmacı'ya 2005 yılında epilepsi tanısı konulduğu, dönemsel nörolojik takibinin yapıldığı, sürekli çekilen EGK raporunda fokal biyoelektrik dizorganizasyonun lehine yorumlandığı ve cezaevi koşullarının şüpheli üzerinde olumsuz etkilerinin bulunabileceği" yönünde tespitler olduğunu aktaran hakimlik, dilekçeyle beraber verilen diğer belgelere göre de, "şüpheli Kavurmacı'da 2009 yılında santral uyku apnesi, 2010 yılında da hipovitaminöz ve hipoglisemi sorunu tespit edildiği, bu hastalıkların epileptik atakları arttırdığı" yönünde tespitlerin olduğuna dikkati çekti.

8 EYLÜL'DE TUTUKLANDI


85 sanıklı TUSKON dosyasında ismi yer alan Ömer Faruk Kavurmacı ve babası Mustafa Şevki Kavurmacı hakkında 15'er yıl hapis cezası talep ediliyor. Ömer Faruk Kavurmacı 8 Eylül günü tutuklanmıştı.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ


İddianamede, firari şüpheliler Fethullah Gülen, Rıza Nur Meral ve Mustafa Muhammet Günay hakkında “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve TBMM'yi ve Hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 86 iş adamının da “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.