MagazinAlain Delon kimdir? Alain Delon neden öldü, ölüm sebebi ne? Alain Delon hayatı ve biyografisi!

Alain Delon kimdir? Alain Delon neden öldü, ölüm sebebi ne? Alain Delon hayatı ve biyografisi!

Paylaş
Alain Delon kimdir? Alain Delon neden öldü, ölüm sebebi ne? Alain Delon hayatı ve biyografisi!

Son zamanlarda merak edilen isimler arasında yer alan ve birçok kişi tarafından araştırılan Alain Delon kimdir? Sorgulanıyor. Peki, Alain Delon kimdir? Ünlü Fransız aktör Alain Delon kaç yaşında, nereli?

Alain Delon kimdir? Sorusu, özellikle sinema dünyasını yakından takip eden vatandaşların araştırma konusu oluyor. Fransız sinemasının efsanevi ismi Alain Delon'un hayatı ve kariyeri merak ediliyor. 1960'larda "Rocco ve Kardeşleri," "Le Samouraï" ve "Güneşin Altında" gibi filmlerle uluslararası alanda büyük bir şöhrete ulaştı. Kariyeri boyunca pek çok ödül kazanan Delon, sadece oyunculuğuyla değil, aynı zamanda üretkenliği ve iş disipliniyle de tanındı. Peki, Alain Delon kimdir? Ünlü aktör Alain Delon kaç yaşında, nereli?

Haberin Devamı

ALAİN DELON KİMDİR?

Alain Delon, 8 Kasım 1935'te Fransa'da doğmuş, 1960'lar ve 1980'ler arasında Avrupa'nın en tanınmış aktörlerinden biri olmuştur. "Rocco ve Kardeşleri" (1960) ve "Le Samouraï" (1967) gibi filmlerle uluslararası üne kavuşan Delon, 1984'te "Notre histoire" filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu César Ödülü'nü kazanmıştır. Kariyeri boyunca Luchino Visconti ve Jean-Luc Godard gibi ünlü yönetmenlerle çalışmış, Fransa'nın Onur Nişanı ve Cannes Film Festivali'nde Onursal Palme d'Or gibi prestijli ödüllerle onurlandırılmıştır.

Kişisel yaşamında dört çocuk sahibi olan Delon, Nathalie Delon ile evliliğinden Anthony Delon adlı oğlu olmuştur. Babası Güney Fransa, annesi Alsas kökenli olan Delon, çocukluğunu zorlu şartlar altında geçirmiştir. Hayvanlara olan tutkusu ve büyük sanat koleksiyonu ile bilinen Delon, yaşamını Paris yerine doğa ile iç içe bir köyde sürdürmeyi tercih etmiştir. Siyasi olarak milliyetçi görüşleriyle tanınan Delon, 2002'de geçirdiği depresyonla gündeme gelmiştir.

Haberin Devamı

Alain Delon kimdir Alain Delon neden öldü, ölüm sebebi ne Alain Delon hayatı ve biyografisi

ALAİN DELON NEDEN ÖLDÜ, ÖLÜM SEBEBİ NE?

Fransız aktör Alain Delon, 88 yaşında hayatını kaybetti. Delon'un ölüm sebebi, 2019 yılında geçirdiği felcin ardından sağlık durumunun giderek kötüleşmesi olarak belirtiliyor. Fransız medyasına göre, Delon'un açıklanmayan başka ciddi bir rahatsızlığı daha bulunmaktaydı.