Cumartesi PostasıŞimdi estetik ameliyat zamanı

Şimdi estetik ameliyat zamanı

Paylaş
Şimdi estetik ameliyat zamanı

Hepimiz yaz aylarında estetik operasyon yaptırmaktan kaçınırız. Tamam, leke ve cilt yenileme tedavileri güneşten korunmak çok önemli

ESRA ÖZÜBEK

eozubek@doganburda.com

İzinden yüzü gençleşmiş, vücudu incelmiş, cildi tazelenmiş, memeleri dikleşmiş halde dönmek hoş olmaz mıydı? Genel kanının aksine, bu operasyonları yazın da yaptırabiliriz. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir yazın da uygulanabilecek işlemlerin hangileri olduğunu açıkladı.

Yaz aylarında estetik ameliyatlarda yüzde 20 artış olduğunu biliyor muydunuz? Aynen öyle. Kış aylarına kıyasla, yazın boş zaman artıyor. İnsanlar yıllık izinlerinin bir bölümünü estetik operasyon geçirerek değerlendirmek, kışa yeni burunları, yüzleri ve vücutları ile girmek istiyorlar. Yaz aylarında en çok tercih edilen operasyonların başında da liposuction ve meme ameliyatları geliyor: Vaser compact sponge sytem (yağ aldırma), meme küçültme-büyütme ve dikleştirme, jinekomasti (erkekte büyük memelerin küçültülmesi)... Bu ameliyatları, konunun uzmanı olan Op. Dr. Orhan Murat Özdemir anlattı.

Vaser compact sponge ile yağlara elveda!

Vaser compact sponge system, yaz aylarında liposuction yaptırmak isteyenlerce özellikle tercih ediliyor. Çünkü bu sistemde, diğer liposuction yöntemlerinden farklı olarak kullanıcıyı sıkmayan, vücudunun biçimini alan, eğilip kalkarken katlanmayan özel sünger-korse sistemi kullanılıyor. Sistem; yağ alındıktan sonra vücutta ondülasyon (dalgalanmalar) olmasını önlemek, vaser’ın sıkılaştırıcı etkisini artırmak, mükemmel kontüre ulaşmak için kullanılıyor. Yağ almada kullanılan vaser, ultrasonik dalgalar ile sadece yağ dokusunun parçalanmasını sağlıyor, çevre dokuya zarar vermiyor. Hedeflenen yağ dokusu ultrason dalgaları ile parçalanarak sıvı şekilde aspire edildiği için liposuction sonrası görülen düzensizlikler ve çökmeler, vaser CSS ameliyatı sonrasında oluşmuyor. Ağrı, sızı ve morluk nadiren oluşuyor. 18 yaşını doldurmuş ve bölgesel yağlanma sorunu olan herkese uygulanan yöntem sayesinde cildin elastikiyet yapısı da güçleniyor. Ayak bileğinden boyuna kadar hemen tüm bölgelere uygulanabilen vaser yöntemi; erkeklerde de meme küçültme ameliyatında kullanılıyor.

Memesi küçülen erkek soluğu sahilde alıyor

Jinekomasti; erkek meme dokusunun aşırı büyümesi olarak tanımlanıyor. Farklı nedenleri arasında kanda östrojen artışı bile olabiliyor. En çok rastlanan çeşidi ise herhangi bir sebebi olmayan jinekomasti. Erkeklerin yüzde 15’inde görülen bu sorunun oranı; aşırı alkol kullananlarda yüzde 30’a çıkabiliyor. Jinekomasti, tedavisi yaklaşık 1 saat süren, gündelik faaliyeti bozmayan, iz bırakmayan cerrahi bir girişim. Daha çok yağ aldırma yöntemi olarak bildiğimiz liposuction; jinekomasti için de geçerli bir tedavi tekniği. Herhangi bir iz yaratmadan, sadece küçük kanüllerin girebildiği deliklerden içerdeki fazla yağ ve meme dokusu alınıyor, ilk günden itibaren deride gözle görülen bir küçülme sağlanıyor. En sarkık memelerin bile düzeltilebileceği jinekomasti operasyonu ile erkekler plajda, havuzda göğsünü gere gere dolaşabiliyor.

Bugün ameliyat, yarın deniz

Şöyle düşünün: Ameliyat geçiren burnunuzun iyileşme sürecini, sizi tanıyan çevrede mi yoksa muhtemelen bir daha karşılaşmayacağınız insanlar içinde mi geçirmek istersiniz? Burun ameliyatı yaptırmak isteyen birçok hasta, nekahat dönemini tatilde geçirip yepyeni bir yüzle işe dönmekten yana. Deniz suyu, özellikle bu dönemde, burun ameliyatlarından sonra burun içi kabukların düşmesini hızlandırarak fayda bile sağlıyor. Op. Dr. Orhan Murat Özdemir şöyle diyor; “Hasta, ameliyattann bir hafta sonra günlük yaşantısına rahatlıkla devam eder, bir ay sonra da denize girip güneşlenebilir.”

Vaser Stop Sweat ile tere son!

Aşırı terleme sorunu olanları, yaz sıcağında zor günler bekler. Vaser stop sweat, bu sorunu tek seansta kalıcı bir uygulamayla çözebiliyor. Bu uygulama ile, terleme sisteminin bütününe zarar vermeden, sadece aşırı terlemesi rahatsızlık yaratan koltuk altındaki ter bezlerine müdahale ediliyor. Sonuç: Yüzde 80 oranında başarı. Ter bezlerinin çevre dokuya zarar vermeden vücuttan uzaklaştırıldığı bu yöntemde, 3-4 adet çok küçük cilt kesisinden girilerek vaser uygulanıyor ve koltuk altındaki ter bezlerinin çalışması durduruluyor. Ardından, enjeksiyon yöntemiyle bu ter bezleri koltuk altından alınıyor. Bir günlük sargıdan sonra birkaç gün kesilerin iyileşmesi bekleniyor. İşte hepsi bu! Vaser yöntemi ile gerçekleşen bu uygulama, tek seferde kalıcı çözüm sağlıyor. Bu yüzden de 4-6 ayda bir tekrar gerektiren botoks ve iz bırakma riski olan diğer cerrahi müdahalelerin en ciddi rakibi.

BUNLAR DA NEŞTERSİZ SEÇENEKLER

- Diyet sonrası toparlanma ve sıkılaşma için Thermage: Cildinizde şok bir toparlama ve sıkılaşma istiyorsanız, onlarca seans için vaktiniz yoksa, Thermage tam size göre. Sarkmış kollar, bacaklar ve göbek görüntüsünden yakınanlar, poposunu daha yuvarlak ve kalkık isteyenler, bu sistemden yararlanabiliyor. Radyo dalgaları ile kolajen dokuyu yenileyen, sonuçta ciltte sıkılaşma ve toparlama sağlayan Thermage için Op. Dr. Orhan Murat Özdemir şöyle diyor; “Elbette estetik cerrahi kadar etkili değil. Ama yüz germe veya karın germe yaptırmış, cildinde gevşeme ve sarkma problemi olan hastalarda kesinlikle öneriyoruz. Çünkü cerrahi işlemler konturu düzeltebilir ama deri yapısında değişiklik oluşturmaz. Thermage ise deriyi gençleştirir ve sıkılaştırır.”

- Güneşte kırışacak cilde gençlik aşısı: Anti aging’in efsane güzellik iksiri hyalüronik asit artık yüzde 100 saf olarak üretilebiliyor. Bu haliyle cilt gençleştirmede de kullanılmaya başlandı. IAL Sistem adlı bu gençleştirme programında farklı aralıklarla 3 minik aşı yapılıyor ve cildin kendini onaran, hem nem hem de esneklik sağlayan, sıkılaştıran hücrelerine çalışma emri veriliyor. Sonuç ikinci günden itibaren gözle görülüyor. IAL aşısının, sıcak havada kuruyan cildin nem oranını artırdığı için, özellikle yaz aylarında kullanılması öneriliyor. Uygulama; alkol, sigara, akne, güneş ve solaryumdan zarar görmüş ciltlerde diğer tedavilerle birlikte tamamlayıcı uygulama olarak da kullanılmakta.

- Bilinçli kullanımla yazın da lazer epilasyon olur: “Yazın lazer epilasyon yapılmaz” algısının yanlış olduğunu söyleyen Dr. Murat Özdemir şunları anlattı; “Sadece bronzlaşmadan 10 gün öncesi ve sonrasında sakıncalıdır. Çünkü lazer uygulanan bölgenin en az 5 gün güneşe maruz kalmaması gerekiyor. Bu kurala uyduktan sonra vücudunuzda ve yüzünüzde bulunan tüm tüylerden kurtulursunuz.”

- Bronz tene beyaz dişler yakışır: Gerçek rengini kaybetmiş ve lekelenmiş dişler, tenin bronzlaşacağı yaz günlerinde daha çok dikkat çeker. Dişlerinizde, en az iki yıl boyunca kalıcı beyazlık sağlayan Zoom 2 ile Julia Roberts kadar güvenle gülümseyebilirsiniz. Op. Dr. Orhan Murat Özdemir; FDA onaylı Zoom 2’yi, diğer beyazlatma yöntemlere göre minimum hassasiyet, maksimum beyazlatma ve kalıcılık sağladığı için tercih ettiklerini belirtiyor. Zoom 2’nin ışığı jeli aktive ederek yapısındaki oksijeni açığa çıkarıyor, oksijen dişin yapısında değişiklik yapmadan renği beyazlatıyor. Sistem, bir saatte dişlerde en az 2 ton açılma sağlıyor.

(13.08.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

2

Haberin Devamı