Cumartesi PostasıYaza fit girmenin sırrı 6 pilates prensibinde

Yaza fit girmenin sırrı 6 pilates prensibinde

Paylaş
Yaza fit girmenin sırrı 6 pilates prensibinde

Yaşam kalitesini artırmak ve fiziksel performansını geliştirmek isteyen, pilates egzersizlerine başlıyor!

Ancak egzersizlerde başarıya ulaşmanın sırrı pilatesin 6 prensibini bilmek: Konsantrasyon, kontrol, merkezlenme, akıcı hareket, kesinlik ve nefes egzersizleri...

Haberin Devamı

Yaza fit girmenin sırrı 6 pilates prensibinde

Sadece zayıflamak amacıyla değil, dengeli duruşa, iyi bir kemik yapısına ve sıkı bir vücuda kavuşmak isteyenler de pilates egzersizlerine başvuruyor. Performans ve kondisyonda iyi seviyede olmayı garantileyen pilates egzersizleri, vücudu kontrol edebilmeyi sağlıyor.

Çalışırken yaşadığınız boyun ağrıları, eklem ağrıları ya da klavye kullanmaktan oluşan ağrılar, pilates egzersizleriyle son buluyor. Pilates, kasları esnetiyor ve stresi ortadan kaldırıyor.

Yapılan araştırmalara göre düzenli pilates yapanların bağışıklık sistemi kuvvetleniyor, egzersizleri yapmayanlara göre daha az hasta oluyorlar. Pilatesin sadece zayıflama amacıyla değil, sağlıklı yaşam için de gerekli olduğunu savunan Pozitif Enerji Spor Merkezi Kurucularından Burcu Levent şöyle diyor; “Pilates hareketleri kalbi yormuyor ya da vücuda basınç uygulamıyor. Ancak doğru eğitmenlerle yapılması şart.

Haberin Devamı

Doğru yapılırsa sakatlanma riski yok olmaz. Her yaştan insanın yapabileceği pilates, diğer egzersizlere oranla insana kendini bitmiştükenmiş hissettirmiyor.” Egzersizlerde başarılı olabilmek için öncelikle pilatesin 6 prensibini bilmek gerekiyor.

Bunlar; harekete yoğunlaşabilmek için konsantrasyon, bedenin iyi dinlenebilmesi için kontrol, bedenin doğru hareket edebilmesi için merkezlenme, hareketlerin her noktadan seri şekilde geçebilmesi için akıcı hareket, hareketlerin birbirleri arasında koordine olabilmesi için kesinlik ve pilates yaparken kanın temizlenebilmesi için doğru nefes.

(15.06.2013 tarihli Cumartesi Postası ekinden alınmıştır.)