MagazinDozunda bir bencillik insanı mutlu eder

Dozunda bir bencillik insanı mutlu eder

Paylaş
Dozunda bir bencillik insanı mutlu eder

Çok yetenekli ve çok güzel. Mesafeli görünen ama aslında samimi biri. Ege Kökenli, son zamanların en iddialı dizilerinden biri olan ‘Güzel Aşklar Diyarı’nda Hanzade olarak karşımıza çıktı. Buluştuk; hem dizideki rolünü hem de hayatı konuştuk.

‘Güzel Aşklar Diyarı’nda Hanzade olarak karşımıza çıktınız. Ne kadar sevdiniz karakteri?

Haberin Devamı

Oynadığım her karakterle derin bir bağ kurmaya çalışırım çünkü onları anlamadan, iç dünyalarını hissetmeden, gerçek bir performans sergilemek mümkün değil. Hanzade, tıpkı hayatta karşılaştığımız insanlar gibi artıları ve eksileri olan bir karakter. Bir oyuncu olarak Hanzade’yi anlamak ve neden böyle davrandığını çözmek daha doğru bir tanımlama olur. Sonuçta, böyle insanlar var hayatımızda.

İNANDIKLARIMI İFADE ETMEKTE ÇOK CESURUM

Diziye nasıl dahil oldunuz?

‘Güzel Aşklar Diyarı’ uzun zamandır konuşulan bir projeydi ve senaryoyu ilk okuduğumda beni en çok etkileyen unsur, hikayenin Kapadokya gibi büyüleyici bir coğrafyada geçiyor olmasıydı. Mahsun Kırmızıgül’ün işlerine duyduğum hayranlık da projeye olan ilgimi artırdı. Hanzade karakterinin renkli kişiliği de beni heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

Kendi karakterinizle Hanzade arasında bağdaştırdığınız özellik var mı?

Kişisel olarak çok ortak noktamız yok, ki bu aslında bir oyuncu olarak beni ona çeken şeylerden biriydi. Ancak Hanzade’nin doğruları çekinmeden söyleme cesareti var. Odadaki fili gösteren, kimsenin dile getirmediği gerçekleri çatır çatır söyleyen biri. Bu noktada onunla bir bağ kurabilirim çünkü ben de inandığım şeyleri ifade etmekten çekinmem.

Bencil, konumunu korumak için her şeyi yapabilecek bir karaktere sahip bir kadına rol veriyorsunuz. Siz aynı durumda nelerden taviz verirdiniz?

Bu soruyu son zamanlarda daha sık düşünür oldum. Yaş aldıkça fark ettim ki, şimdiye kadar çok da bencil biri olmadım. Aslında, dozunda bir bencilliğin insanı mutlu ettiğine inanmaya başladım. Ancak konumumu korumak gibi bir kaygım hiç olmadı. İlahi adalete ve hayatın akışına inanan biriyim. Stratejiler yapmak ya da büyük iddialarda bulunmak bana göre değil.

Halil Ergün ile partner olmak nasıl bir his?

Halil Abi, her zaman zarif, güler yüzlü ve son derece neşeli bir insan. İlk tanıştığımız andan itibaren hem meslektaşım olarak hem de bir usta olarak bana inanılmaz bir güven ve rahatlık verdi. Motivasyonu nasıl vereceğini bilen, takdirini esirgemeyen biri. Böyle büyük bir isimle aynı projede olmak benim için ayrı bir onur.

Haberin Devamı

İLİŞKİLERDE İKİ YETİŞKİNİN YAŞ FARKI ONLARI İLGİLENDİRİR...

Dizide kendinden çok büyük bir adamla evli Hanzade. Gerçek hayatta yaş farkına takılan biri misiniz?

Yaş farkı, tamamen kişilerin hayata bakış açısına, dünyayı nasıl algıladıklarına bağlı olarak değişen bir konu. Her bireyin aşk anlayışı ve ilişkiden beklentileri farklıdır. Bu yüzden kimseyi kendi bakış açımla yargılamam. Ancak burada önemli bir ayrım yapmak istiyorum; toplumumuzun kanayan yarası olan çocuk gelinler konusunu bu tartışmanın dışında tutmak gerekir. Benim bahsettiğim, ruhsal ve fiziksel olgunluğa erişmiş, reşit bireyler arasındaki ilişkiler. Bu durumda yaş farkı, iki kişinin birbirine duyduğu sevgi ve saygıdan daha önemli olamaz.

Eşinizle aranızda kaç yaş var?

Eşimle aramızda 5 yaş fark var ve yaklaşık 9 yıldır birlikteyiz. Bu süreçte beraber büyüdük, ilişkimiz olgunlaştı. 2 yıldır evliyiz, ancak evliliğin bizim aramızda bir şey değiştirdiğini düşünmüyorum. Çünkü bizi bir arada tutan şey, imza ya da evlilik değil; karşılıklı saygı, sevgi ve paylaşım. Evlilik, toplumun normlarına uygun bir adım olabilir ama bizim ilişkimizin temelini şekillendiren bir olgu değil

Haberin Devamı

ASLINDA MESAFELİ DEĞİLİM NEŞELİ VE KONUŞKANIM

Sizi dışarıdan görenler hep “Ne kadar hoş, tatlı ama çok da mesafeli” demişler, gerçekten öyle misiniz?

Beni tanıyanlar mesafeli olarak tanımlamazlar beni. Neşeli, konuşkan ve pozitif biriyim herkese karşı. Bazı net çizgilerim vardır karakter olarak belki onu mesafe olarak tanımlamış olabilirler.

11 yaşınızdan beri ekranlardasınız. O zamandan bu yana neler değişti hayatınızda?

Aslında oyunculuk; ekrana çıkmamdan daha önce, 4-5 yaşlarımda, anaokulunda yıl sonu piyesinde sahneye çıkmam ve o heyecanı tatmamla hayatıma girdi. Senelerdir aynı tutkuyla bu yolculuktayım

Ekranda fiziksel olarak nasıl göründüğünüz önemli mi?

Ekranda Ege olarak izleyici karşısına çıkmıyorum. Projede canlandırdığım karakter hangi konumdaysa ve hangi özellikteyse bunu yansıtıyorum. O rolü izleyiciye geçirebiliyorsam çirkin ya da güzel gözükmenin bir önemi yok.

Haberin Devamı

‘Hava Muhalefeti’nde sosyal medyanın ve görselliğin çok önemli olduğunu düşünen ve telefonu elinden düşürmeyen bir karakteri canlandırıyordunuz. Hayatınızda sosyal medya ne kadar önemli?

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyorum. Dijital bir çağdayız. Ben de yaşantımı engellemeyecek şekilde, abartıya kaçmadan, keyifli taraflarını görerek kullanıyorum. Ama tabii ki asla vazgeçilmeyecek ya da bir uzvum elim, kolum değil. Sevdiğim insanlarla bu şekilde bağlanabilmek ve paylaşımlar yapabilmek yanındaymış gibi hissetmek hoşuma gidiyor.

KENDİMİ KADIN OLARAK YENİDEN KEŞFETTİĞİM YAŞLARDAYIM

30’lu yaşlar nasıl?

Kendimi bir kadın olarak tekrar keşfettiğim yaşlardayım sanırım. Enerjimin yükseldiği, dişil tarafımın belirginleştiği, iç dengemi ve gücümü hissettiğim bir dönem benim için.

Oyuncu olmasaydınız nerede, ne yapıyor olurdunuz sizce?

Oyunculuk çok küçük yaşlarda büyük bir tutku ve heyecanla hayatıma girdi. Başka mesleği yapar mıydım ya da ne yapardım gibi bir seçeneği hiç düşünmedim.

YANLIŞ KARARLARIMIZ HEPİMİZE DERS OLUR

Hanzade karakteri çok hırslı, bir amacı var, onu haklı bulduğunuz zamanlar oluyor mu?

bir karakter. Evet çok hırslı, amacı doğrultusunda ilerleyen ve bu yolda geri adım atmayan bir kadın. Bu savaşın içinde kendini de korumak adına aldığı kararların hepsini olmasa da haklı bulduğum kısımları tabii ki var. Hayat da böyle değil mi zaten? Bazen aldığımız yanlış kararların bile bize öğreteceği bir ders oluyor.