MagazinEmmy’de tarihi gece

Emmy’de tarihi gece

Paylaş
Emmy’de tarihi gece

Televizyon dünyasının Oscar’ları olarak kabul edilen 76. Emmy Ödülleri, ABD’nin Los Angeles kentinde Peacock Tiyatrosu’ndaki törenle sahiplerini buldu.

‘Shogun’ dizisi, En İyi Drama, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu dahil olmak üzere 18 Emmy ödülü kazandı. Dizi, bir sezonda 18 Emmy ödülü kazanan tek yapım olarak tarihe geçti. Shogun ile En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Japon aktris Anna Sawai (32), Drama dalında bu ödülü kucaklayan Asyalı ilk oyuncu oldu. Destansı tarihi kurgu dizisinde Lady Toda Mariko rolüyle ünlenen Sawai’nin rakipleri Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Maya Erskine, Imelda Staunton ve Carrie Coon’du.

Haberin Devamı

İLK LATİN AKTRİS

Komedi dalının yıldızı Hacks dizisi oldu. Dizi, En İyi Kadın Oyuncu (Jean Smart) ve En İyi Senaryo ödülünün yanında En İyi Komedi ödülüyle rakibi ‘The Bear’ı büyük ödüllerde geride bıraktı. The Bear ise gecede toplam 11 ödül kazanarak komediler arasında yeni bir rekor kırdı ve geçen yıl elde ettiği 10 ödüllük rekoru geride bıraktı. Dizi, Jeremy Allen White’ın üst üste ikinci kez kazandığı En İyi Erkek Oyuncu ödülü de dahil olmak üzere üç büyük oyunculuk ödülünü kazandı. Dizi ile Liza Colon-Zayas Komedi dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında ödül kazanan ilk Latin oyuncu oldu. Öte yandan üç sezondur oynanan The Bear dizisinin drama mı komedi mi olduğu tartışması bu yıl da devam etti.

Haberin Devamı

‘ANNEMİN ESERİYİM’

Vera Wang tasarımı giyen Anna Sawai, teşekkür konuşmasında “Anne, seni seviyorum. Burada olmamın sebebi sensin. Bana metaneti öğrettiniz ve ben de Mariko’yu bu şekilde canlandırabildim. Bu ödül, (annem gibi) hiçbir şey beklemeyen ve herkese örnek olmaya devam eden tüm kadınlara” dedi.

Drama dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Crown dizisinin yıldızı Elizabeth Debicki seçildi.

Geceden eli boş dönen Jennifer Aniston, Oscar de la Renta elbisesiyle kırmızı halının kazananı oldu.

Oscarlı aktris Meryl Streep (75) ve komedyen Martin Short’un (74) samimi görüntüleri, flört dedikodularına yol açtı.

Emmy’de tarihi gece

The Bear dizisinin yıldızları Jeremy Allen White, Liza Colon- Zayas ve Ebon Moss-Bachrach.

ABD’li aktris Jodie Foster (61), ‘True Detective: Night Country’ dizisiyle Kısa Dizi veya Film dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülüyle ilk Emmy’sini kazandı.