MagazinEn İyi Çocuk Oyuncu Ödülünü alan Ada Erma'dan Gazze mesajı

En İyi Çocuk Oyuncu Ödülünü alan Ada Erma'dan Gazze mesajı

Paylaş
En İyi Çocuk Oyuncu Ödülünü alan Ada Erma'dan Gazze mesajı

49. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü 'Kulüp' dizisindeki rolü ile Ada Erma'nın oldu.

Eline çizdiği dünya resmi ile Gazze'de hayatını kaybeden çocukları da anarak duygulandıran bir konuşma gerçekleştirdi:

Haberin Devamı

"Ben bugün elime bir dünya çizerek geldim. Bu dünya sizin bildiğinizden çok farklı bir dünya. Bu dünya yemyeşil. Okyanuslar masmavi. Çocuklar yemyeşil sokaklarda hayvanlarla özgürce koşup eğleniyor. Savaş yok, şiddet yok. Hayvanlar özgür, kadınlar güçlü... bu ödülü çocukların ölmediği bir dünyada almak isterdim ama.. bu dünyayı eline çizen tüm çocuklarla beraber dünya güzelleşecek, buna yürekten inanıyorum."

 En İyi Çocuk Oyuncu Ödülünü alan Ada Ermadan Gazze mesajı

Ada'dan duygulandıran Gazze mesajı

'ÇOCUKLAR ÖLMESİN, ŞEKER DE YİYEBİLSİN'

Ada Erma'nın duygu yüklü konuşmasının ardından ödül töreninin sunucularından Cem Davran da İsrail'in haftalardır bomba yağdırdığı Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti.

"Şunu unutmayalım; yanıbaşımızda büyük bir zulüm var. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsin. Bununla ilgili iki üç cümleyi de paylaşmamız gerekiyor; yürekten yüreğe, kalpten kalbe. Çok büyük bir güç çocukların kaybolan uçurtmalarını bulmak için uğraşacağına o uydularla, o uçaklarla çocukların üzerine bomba atıyor. Hakikaten biz de çocuk yetiştiriyoruz bu özgür ülkeye. Biz ülkemizde çok mutluyuz. Yanıbaşımızda da kardeşlerimiz var, onların çocukları var. Filistin'de de yapılanları unutmayalım ne olursunuz. Bu bizim görevimiz. Hayat devam etsin ama o çocuklar da şeker de yiyebilsin."

Haberin Devamı

En İyi Çocuk Oyuncu Ödülünü alan Ada Ermadan Gazze mesajı

Cem Davran'dan Gazze mesajı: O çocuklar da şeker yiyebilsinler bırakın ya!