Pazar Postası25 dakikada şekle girin
Paylaş
25 dakikada şekle girin

Kısa sürede forma girmek isteyen fakat egzersize vakit bulamayanlar için yeni bir alternatif var: Miha Bodytech egzersizi. Haftada 2 kez 25 dakikalık programla yapılan bu egzersiz hem kısa sürede yağ yakılmasını sağlıyor hem de kas güçsüzlüğüne bağlı bel-sırt ağrılarını gideriyor

Anadolu Sağlık Ataşehir Tıp Merkezi Mutlu Diyet Kliniği’nden Uzm. Dyt. Ömer Çağatay Demir anlattı:

Miha Bodytech nedir?

Vücuttaki tüm ana kas gruplarını aynı anda çalıştıran bir egzersiz programı. Özel bir cihazla kaslar üzerine akım verilmesi esasına dayanıyor. Programa başlamadan önce kişinin kas-yağ oranı belirleniyor. Sonra vücuttaki her bir kasa farklı akım şiddetleri veriliyor. Program kişiye özel hazırlandığı için akım seviyesi ihtiyaca göre artırılıp düşürülebiliyor. Antrenörler eşliğinde yapılan antrenmanlar toplam 25 dakika sürüyor.

Etkili bir egzersiz mi?


Haftada 1 gün, maksimum 2 gün ve sadece 25 dakikada gerçekten inanılmaz sonuçlar sağlıyor. Sadece 2-3 antrenmandan sonra bile özellikle kol, bacak, göğüs ve karın bölgesinde çok etkin bir sıkılaşma, ileri seviyede kondisyon artışı, dik duruş sağlanıyor. Kas güçsüzlüğüne bağlı bel-sırt ağrılarının 3-4 antrenman sonrasında yüzde 50-70 oranında giderilmesine ve kaslar arasındaki dengesizliklerin neredeyse tamamen kaybolmasına katkı sağlıyor. Yağ yakımı ise 4-5 antrenman sonra yoğun olarak hissedilmeye başlıyor.

Sakatlanma riski var mı?


Antrenman sırasında eklemlere hiçbir yük binmiyor. Bu sayede herhangi bir sakatlanma riskiyle karşı karşıya kalınmıyor. Üstelik sakatlık geçirmiş kişiler, eklem rahatsızlığı bulunan, ağırlık egzersizleri yapamayan ve özellikle de belli bir yaşın üzerindeki kişiler için bile tavsiye ediliyor.

Bel-boyun ağrısına klinik pilatesle son

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Elçin Aykutoğlu anlattı:

-
Klinik pilates boyun, sırt, bel ağrıları ve duruş bozuklukları gibi kas iskelet sistemi problemlerini gidermede etkili yöntemlerden biri.
- Klinik pilates standart pilatesten farklıdır. Hastanede doktor ve fizyoterapist kontrolünde yapılır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon programı sonrasında kişiye özel uygulanır. Hastaya uygun olmayan hareketler çıkarıldığı için sakatlanma riski azaltılır.
- klinik pilates boyun, sırt, bel kaslarını güçlendirerek ağrıyı azaltır, fonksiyonların iyileşmesine katkıda bulunur.

Fazla çikolata stres nedeni

Diyetisyen Serkan Tutar’dan stresi artıran besinler:

Kahve:
İçerisinde bulunan kafein nedeniyle huzursuzluğa ve kalp çarpıntısına neden olabilen kahveyi fazla tüketmek kişinin o gün için daha stresli olmasına neden olabilir.

Çay: Özellikle koyu siyah çay içme alışkanlığı olan bireylerde stres daha fazla olabilir. Aynı durum 4 kupanın üzerinde içilen yeşil çay için de geçerlidir. Hızlı kalp çarpıntısı kişinin stres durumunun artmasına neden olur.

Kolalı içecekler:
Kafein içeriği yüksek olan diğer bir içecek de kolalı içeceklerdir. Bu içecekleri sık tüketenlerde stres yaşama riski, içmeyenlere göre çok daha yüksektir.

Çikolata: Tüketim miktarı ve sıklığı arttıkça çikolata zararlı olabilir. Çikolata insana mutluluk veren bir besin olsa da fazla miktarda tüketilmesi kafeinin vücuda alımını arttıracaktır. Bu, kişide strese neden olabilir. Ama az miktarda ve çok sık tüketilmediğinde seratonin hormonu salgılanmasını sağlar.

Zayıflama öncesi vücudunuzu tanıyın...


Doğru diyetin oluşturulmasında ve kilo verme sürecindeki gelişimi takip etmek için kullanılan yöntemlerden biri ‘aromaterapi check-up’. Diyetisyen Ömer Çağatay Demir bu yöntemin avantajlarını anlattı: Aromaterapi check-up’ta kişilerin, detaylı vücut boyutu taraması yapılır. Bu programda, gelişmiş bir cihazla kişinin toplam yağ ve kas değerleri saptanıyor. Bu dokuların vücudun çeşitli bölgelerine ne oranda dağıldığı ortaya çıkarılıyor. Aynı zamanda deri kıvrım kalınlığı ölçülüyor. Aromaterapi check-up kapsamında kişinin metabolizma hızı da hesaplanıyor. Bütün bu değerler hesaplandıktan sonra kişinin ihtiyacına göre bir diyet programı hazırlanıyor.

Haberin Devamı

(26 .05.2013 tarihli Posta Gazetesi'nin Karnaval ekinden alınmıştır.)