MagazinSanat iyileştirir

Sanat iyileştirir

Paylaş
Sanat iyileştirir

1980’den bu yana uluslararası sanat dünyasında derin bir etkiye sahip olan Alman Georg Baselitz’in son 10 yılda ürettiği eserler geçtiğimiz gün Sakıp Sabancı Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı’nın verdiği davete eski eşi Haluk Dinçer, Güler Sabancı, Tansa Ekşioğlu, İnci Aksoy ve Leyla Alaton da katıldı. Suzan Sabancı, 2 Şubat 2025’e kadar devam edecek sergi için “Sanata olan ilgiyi geniş kitlelere yaymayı amaçlıyoruz. Bu sergiyle İstanbul’un sanat haritasında güçlü bir iz bırakmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

AMERİKALI RESSAM İSTANBUL’DA

Amerikalı ressam Peter Halley, İstanbul’daki ilk kişisel sergisini ‘Sevil Dolmacı İstanbul’da açtı. Sanatçının, New York’taki stüdyosunda özel yaptığı 15 eserden oluşan sergiyi ilk gün gezenler arasında Türkan Özilhan, İpek Özilhan Özkan, Maria-Yahşi Baraz, Ali-Rabia Güreli, Cansen Yeni Kut ve Gülşah Noyan da vardı. Sergi 13 Ekim’e kadar açık kalacak.

Sanat iyileştirir

2026’DA AÇILACAK

Ressam ve heykeltıraş Ahmet Güneştekin, İtalya Venedik’in Santa Groce bölgesinde bulunan, tarihe ve sanata tanıklık eden Palazzo Gradenigo binasını 2022’de satın almıştı. Yeni adıyla ‘Güneştekin Art Refinery’nin restorasyon çalışması 2023’te başlamıştı. Bu sonbaharda bitecekti. Ama işler uzadı. 2026 Venedik Bienali ile eş zamanlı olarak sanat dünyasına kapılarını açacak.

Haberin Devamı

Sanat iyileştirir