MagazinYapay zekaya göre Miss Turkey

Yapay zekaya göre Miss Turkey

Paylaş
Yapay zekaya göre Miss Turkey

Yapay zekalı sohbet uygulaması ChatGPT, güzel bir Türk kadınının nasıl göründüğünü resmetti. Uluslararası güzellik yarışmalarına göre güzel Türk kadını algısını da yanıtladı.

‘Miss Turkey 2024’te kraliçe tacı giyen İdil Bilgen (24), alışılmış güzellik kalıplarının dışındaki görünümü nedeniyle ülkede gündem oldu. Plastik cerrahi işlemi olmayan, doğal bir ifadeye sahip olan Bilgen, sadeliği ve donanımı sayesinde diğer adayları geride bıraktı.  ‘Miss Turkey’ sonuçlarıyla ilgili tartışma devam ederken Türk kadınına dair güzellik tanımını yapay zeka uygulaması ChatGPT’ye sorduk. ChatGPT, önce ‘Miss Turkey’ kraliçesinden beklenen özellikleri sıraladı. Buna göre Miss Turkey’den yüksek elmacık kemikleri, belirgin bir çene hattı, büyük ve badem şeklinde koyu kahverengi gözler, düzgün ve belirgin kaşlar ile hafif çıkıntılı burun ve dolgun dudaklardan oluşan simetrik bir yüze sahip olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İNCE, KIVRIMLI, ESMER

Miss Turkey kraliçesinde, pürüzsüz, zeytin tonunda, sıcak ve parlak bir ten, uzun, koyu renkli, hafif dalgalı, ışıldayan, omuzların üzerine dökülen saçlar, fit bir fizik, zarif bir duruş, kendinden emin bir tavır ile huzurlu ve etkileyici bir ifade aranıyor.

Ortalama bir güzel Türk kadını ise Akdeniz, Orta Doğu ve Orta Asya etkilerinde, 1.62-1.70 metre boyunda, ince ve kıvrımlı hatlara sahip, esmer bir kadın olarak tarif ediliyor. Bu özellikler kapsamında ChatGPT, Miss Turkey birincilerinin ortalama bir görselini, uluslararası güzellik yarışmalarındaki estetik algısına göre güzel bir Türk kadını görselini ve ulusal estetik algısına göre Türk güzeli görselini hazırladı.

MİLLİ ESTETİK ALGISINA GÖRE GÜZEL BİR TÜRK KADINI

Haberin Devamı

Yapay zekaya göre Miss Turkey

ULUSLARARASI GÜZELLİK YARIŞMALARINDAKİ ESTETİK ALGISINA GÖRE GÜZEL BİR TÜRK KADINI

Yapay zekaya göre Miss Turkey

ŞİMDİYE KADAR MISS TURKEY’DE BİRİNCİ OLAN KADINLARIN ORTALAMASI

Yapay zekaya göre Miss Turkey

ULUSLARARASI YARIŞMALARDAKİ ESTETİK ALGISINA GÖRE GÜZEL BİR KADIN

Yapay zekaya göre Miss Turkey

GÜZEL KABUL EDİLEN ORTALAMA BİR TÜRK KADINI

Yapay zekaya göre Miss Turkey