MagazinYaşam savaşını kaybetti

Yaşam savaşını kaybetti

Paylaş
Yaşam savaşını kaybetti

10 yıldır bitkisel hayatta olan Kenan Işık dün 76 yaşında hayata veda etti. Kenan Işık sunduğu yarışma programıyla herkesin tanıdığı bir isimdi. Ancak Mart 2014’te görünmez bir kaza sonucu kafasını sert zemine çarptı ve komaya girdi.

Aynı yılın ağustos ayında Beril Işık, eşini Almanya’nın Baden Württemberg eyaletindeki bir nöro-rehabilitasyon merkezine götürdü. Kenan Işık tedaviye olumlu cevap verdi.

Haberin Devamı

UMUT VARDI AMA…

Eşine evde bakmaya devam eden Beril Işık, 2020’de Kenan Işık’ın gözleriyle iletişim kurabildiğini, artık sandalyesinde dik olarak oturabildiğini açıklamıştı. Yakın arkadaşı Ozan Zeybek de iki yıl önce “Kenan Işık’ı nasıl biliyorsanız öyle. Her gün sakal tıraşı yapılıyor ve besin takviyesi veriliyor. Ailesi tarafından çok iyi bakılıyor” diye konuşmuştu. Kenan Işık’ın cenazesi yarın Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek. Bugün de İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) bir tören düzenleniyor.

KENAN IŞIK KİMDİR?

1947’de Malatya’da doğdu, 1972’de Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı oldu. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. Birçok tiyatro oyunu yazdı. Ayrıca gazetecilik ve haber sunuculuğu da yaptı. ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışması, ‘Emret Bakanım’ ve ‘Dadı’ gibi yapımlarla da ekranda yer aldı. Kenan Işık’ın Ahmet ve Mehmet adında iki oğlu var.

Haberin Devamı

NE DEDİLER?

Ünlü isimler Kenan Işık’ın ardından duygularını paylaştı…

BERNA LAÇİN

Eşinin büyük çabaları ile bunca sene mücadele verdi. Daima yumuşacık sesi, sakinliği ve nezaketi ile hatırlayacağım.

ALİ SUNAL

Sana doyamadık Kenan Abicim. İyi ki tanımışım, dertleşmişim, şakalaşmışım, sahne paylaşmışım.

HALDUN DORMEN

Birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığım değerli sanatçımızın yokluğu, arkasında çok büyük doldurulamaz bir boşluk bıraktı.

NURGÜL YEŞİLÇAY

Kenan Abicim aklımda hep tatlı, neşeli, güleryüzlü kalacaksın. Nurlar içinde uyu.

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

Çalışırken gördüğüm en nazik insanlardan bir tanesiydi. Son kararınız mı? derken ki vurgusu hâlâ kulaklarımda… Bana öğrettikleriniz için çok teşekkürler Kenan Bey.

TAMER KARADAĞLI

Bizim ustamız, büyüğümüzdü. Dualarımız onunla birlikteydi ama yeterli olmadı.

GÜLBEN ERGEN

Dev Çınarım Kenan Işık… İki yılımızın her günü sevgiyle, saygıyla, anılarla geçti ‘Dadı’da. 10 yıllık hasret sürecine sonsuzluk eklendi şimdi.