Gündem Metropoll Araştırma Şirketi sahibi Özer Sencar'la ilgili flaş karar!

Metropoll Araştırma Şirketi sahibi Özer Sencar'la ilgili flaş karar!

Paylaş
Metropoll Araştırma Şirketi sahibi Özer Sencar'la ilgili flaş karar!

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Metropoll Araştırma Şirketi sahibi Özer Sencar, serbest bırakıldı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Namık Kemal Üniversitesi’ne yönelik düzenlenen FETÖ/PDY soruşturmasında Ankara´da gözaltına alınan araştırma şirketi Metropoll´ün sahibi Özer Sencar, dün Tekirdağ’a getirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan Sencar, savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye gönderilmeden serbest bırakıldı.

Özer Sencar'ın, Twitter hesabı üzerinden ailesi tarafından yapılan açıklamada "Özer Sencar biraz önce serbest bırakıldı. İlgi gösteren ve sıkıntımızı paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ve saygılarımızı sunarız" ifadeleri kullanıldı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde süren FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında NBA’da oynayan basketbolcu Enes Kanter’in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter’in de bulunduğu 36 şüphelinin sorgusu sürüyor.

DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI


Sencar, FETÖ soruşturması kapsamında daha önce de gözaltına alınmıştı.

Sencar’ın gözaltına alındığını oğlu Hüsrev Taha Sencar sosyal medya hesabından şu cümlelerle duyurmuştu:

“Özer Sencar bugün (7 Eylül Çarşamba) FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında hakkındaki bir iddia nedeniyle sabah 6:30’da evi ve MetroPoll Sosyal Araştırmalar Merkezindeki arama sonrasında gözaltına alınmıştır. Bu örgüte yönelik görüşleri ve pozisyonu kamuoyunda açıkça bilinmektedir, ve kendisinin böyle bir yapılanmayla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Umuyoruz yargı süreci en kısa sürede tamamlanacaktır.”

Sencar gözaltı kararı sonrası serbest bırakılmıştı.