Mevlid Kandili gecesi nasıl ibadet edilir, hangi dualar edilir? 2022 Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün?
İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Mevlid Kandili, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kandil günlerinde yapılması gereken bazı ibadetler olduğu için Mevlid Kandilini kaçırmak istemeyen kişiler, Mevlid Kandili ibadetleri için araştırma yapıyor. Peki, Mevlid Kandili gecesi nasıl ibadet edilir, hangi dualar edilir? 2022 Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün?
Mevlid Kandili için geri sayım sürüyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan kandil geceleri ibadet ile geçiriliyor. Kandil günleri oruçla geçirilirken akşam ezanının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim, nafile namazlar ve dualar edilerek gece ihya ediliyor. Mevlid Kandili gecesinde de birçok müslüman bu özel geceyi ibadet ve dua ile geçirecek. Peki 2022 Mevlid Kandili ne zaman hangi tarihte idrak edilecek?
MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN HANGİ TARİHTE İDRAK EDİLECEK?
Mevlid Kandili 7 Ekim Cuma gecesi idrak edilecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğduğu geceye Mevlid Kandili olarak ihya edilmektedir. Rebiülevvel ayının 12'inci günü olarak bilinen Mevlid Kandili gecesi salavatlar, dualar ve ibadetler ile geçirilecek.
MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğduğu gece Mevlid Kandili gecesi olarak eda edilir. Mevlid kelimesi sözlükte "doğum yeri ve zamanı" olarak geçmektedir.
MEVLİD KANDİLİ GECESİNDE NASIL İBADET EDİLMELİDİR?
Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur’an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır.
Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), “Şaban’ın ortasında (yani berat gecesinde) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu isteyen…’ der.” (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salat, 191) buyurmuştur.
- 16 Ağustos Cuma Hutbesi 2024! Bugünün Cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki Cuma Hutbesi konusu ve metni, 16 Ağustos Cuma hutbesinin konusu açıklandı mı?
- Ya Fettah ne demek? Ya Fettah anlama gelir? Ya Fettah ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?
- Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Hicri yılbaşı ve 2024 Aşure günü hangi tarihte?
- Komik ve eğlenceli Kurban Bayramı mesajları: Yüz güldüren, kahkaha attıran bayram mesajları
- ÖLMÜŞ BABAYA BAYRAM MESAJLARI 2024: Babasını kaybedenlere, şehit babalara en duygusal resimli bayram mesajları