Dini bilgilerSafer ayı ne zaman bitiyor? Mevlid Kandili ne zaman? 2022 Diyanet dini günler takvimi

Safer ayı ne zaman bitiyor? Mevlid Kandili ne zaman? 2022 Diyanet dini günler takvimi

Paylaş
Safer ayı ne zaman bitiyor? Mevlid Kandili ne zaman? 2022 Diyanet dini günler takvimi

Safer ayı 28 Ağustos 2022 Pazar günü itibariyle başladı. Hicri takvimin ikinci ayı olan Safer ayının sona etmesinin ardından Mevlid kandilinin de içinde idrak edileceği Rebiülevvel ayı girecek. Peki, Safer ayı ne zaman bitiyor? Mevlid Kandili ne zaman? İşte 2022 Diyanet dini günler takvimi ve merak edilen soruların yanıtları…

Diyanet İşler Başkanlığı her yıl olduğu gibi 2022 dini günler takvimini yayınlandı. Aşure gününün yer aldığı mübarek Muharrem ayının ardından 28 Ağustos’ta Safer ayına girildi. Eylül ayının ilk yarısının geride kalmasıyla da pek çok kişi ‘Safer ayı ne zaman bitiyor?’ ve ‘Mevlid Kandili ne zaman?’ ne zaman araştırması yapmaya başladı…

Haberin Devamı

SAFER AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

28 Ağustos’ta başlayan Safer ayı 27 Eylül’de son bulacak. 28 Eylül tarihi itibariyle de Hicri takvimin üçüncü ayı olan Rebiülevvel ayı başlayacak.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Rebiülevvel ayının 11. ve 12. günleri arasında idrak edilen Mevlid kandili bu yıl 7 Ekim Cuma günü idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Dünyadaki bütün insanlara Peygamber olarak gönderilen, H.z. Muhammed aleyhisselamın doğduğu gecedir. Bu gece, Kadir gecesinden sonra, en kıymetli gecedir.

Mevlid kandilinde Peygamber efendimiz doğduğu için sevinenler affolur. Bu gece, Resulullah efendimizin doğum zamanlarında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır.

 2022 DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

 

 Safer ayı ne zaman bitiyor Mevlid Kandili ne zaman 2022 Diyanet dini günler takvimi