Gündem Rus elçiyi öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesi gözaltında

Rus elçiyi öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesi gözaltında

Paylaş
Rus elçiyi öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesi gözaltında

Rus Büyükelçi'nin Ankara'da suikaste kurban gitmesinin ardından katil Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesi ve yakınları gözaltına alındı

Ankara şokta! Dün akşam Rusya'nın ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, katıldığı resim sergisinde çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert altıntaş tarafından vurularak öldürüldü. Mert Altıntaş, daha sonra özel harekat polisinin düzenlediği operasyonla ölü ele geçirildi. 1994 Manisa doğumlu olan Mert Altıntaş'ın 2012 yılında İzmi Polis Meslek Yüksekokulu'na girdiği belirlendi. Saldırganın Aydın Söke'de yaşayan ailesi gözaltına alındı!


SUİKASTTEN SONRA EL KAİDE SLOGANI ATTI


Elinde silahla Altıntaş, önce Arapça El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’nin sloganı “Biz cihada biat edenleriz” diye bağırdı. “Allah’u ekber” diyen Altıntaş ardından Türkçe, “Halep’i unutmayın, Suriye’yi unutmayın. Beldelerimiz güvende olmadıkça sizler güvenliği tadamayacaksınız. Beni buradan ancak ölüm alır. Bu zulümde payı olan kim varsa hepsi tek tek hesabını verecek” diye bağırdı. Saldırgan bu sırada sergideki sivilleri dışarıya çıkarttı ve büyükelçinin başında beklemeye devam etti.


GÖZALTI SAYISI 6'YA YÜKSELDİ!


Saldırı ardından soruşturma başlatan polis, Altıntaş'ın Aydın'ın Söke İlçesi'nde oturan babası, annesi ve kız kardeşinin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi aynı gün gözaltına aldı.


SALDIRGANIN DAYISI DA GÖZALTINDA!


Soruşturmasını sürdüren polis, bu kez de FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Özel Ata Okulları'nın Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki şubesinde görevli saldırganın dayısını gözaltına aldı. İsmi açıklanmayan bu kişinin daha önce FETÖ soruşturmasında gözaltına alınıp serbest kaldığı öğrenildi. Böylelikle gözaltı sayısı 6'ya yükseldi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

ÖZEL HAREKÂTLA ÇATIŞTI


Saldırgan, olayın ardından Karlov’a müdahale edilmesine izin vermedi. Büyükelçi’nin içeride ağır yaralı olduğu haberlerinin gelmesi üzerine özel harekât ekibi, keskin nişancılarla gelerek operasyon başlattı. Özel harekât ekibi, saldırgana silahını bırakıp teslim olmasını istedi. Saldırganın, “Ben buradan ölmeden teslim olmayacağım” diyerek ateş açmaya başladığı öğrenildi. Yaklaşık 15-20 dakika süren çatışmanın ardından suikatçı Altıntaş, Büyükelçi’nin yanında öldürüldü. Büyükelçi Karlov’a ilk müdahale olay yerinde yapıldı, kalp masajı ile hayata döndürülmeye çalışıldı. Ancak bilinci kapalı halde yakındaki Güven Hastenesi’ne götürüldü. Karlov’un olay yerinde hayatını kaybettiği açıklandı.


SALDIRGAN ANKARA'DA GÖREVLİ ÇEVİK KUVVET POLİSİ


Saldırganın polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğu belirlendi. 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu, Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı Altıntaş’ın Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 2012’de İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu’na girdiği, mezun olduktan sonra ise çevik kuvvet polisi olarak göreve başladığı öğrenildi. Altıntaş’ın 2.5 yıldır Ankara Emniyet Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı belirlendi.


SANAT MERKEZİNE POLİS KİMLİĞİNİ GÖSTEREREK GİRDİ


Altıntaş’ın, Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne polis kimliğini göstererek girdiği, saldırıda da beylik tabancasını kullandığı ortaya çıktı. Altıntaş’ın FETÖ ile bağlantısı araştırılıyor. Altıntaş’ın Polis Meslek Okulu’ndaki arkadaşları ile mesai arkadaşlarının da bilgilerine başvuruldu.

AYDIN'DA YAŞAYAN AİLESİ VE YAKINLARI GÖZALTINDA


Rus Büyükelçi’yi öldüren Mevlüt Mert Altındaş, 2012 yılında İzmir Buca’daki Rüstü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’na girdi. 2 yıllık eğitimin ardından 2014’te mezun oldu. Altıntaş’ın polis okuluna girdiği dönemde Eğitim Daire Başkanlığı’nın FETÖ üyelerinin yönetiminde olduğu, bağlantıda bulunduğu alt, üst ve kendi devresindeki emniyet personelinin FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla meslekten ihraç edildikleri öğrenildi. Mert Altıntaş’ın FETÖ içerisinde uyuyan hücre gibi değerlendirildiği ileri sürüldü. Manisalı olan Altıntaş’ın Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan annesi, babası, kız kardeşi ve Ankara’daki ev arkadaşı gözaltına alındı.