Saçaklı poğaça nasıl yapılır? Saçaklı poğaça tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası
Pastanelerin meşhur lezzetlerinden birisi olan saçaklı poğaça tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Poğaça sevenler "saçaklı poğaça nasıl yapılır?" merak ediyor. Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız saçaklı poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Günün her saati lezzetle yiyeceğiniz saçaklı poğaça tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz mükemmel bir lezzet. Peki, saçaklı poğaça nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Saçaklı poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
SAÇAKLI POĞAÇA TARİFİ
Saçaklı poğaça malzemeleri
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
İçi için
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir
- ½ demet maydanoz
Saçaklı poğaça yapılışı
2 su bardağı kadar elenmiş un, 1 paket instant maya, tuz ve şekeri derin bir kabın içinde karıştırdıktan sonra ortasını açın. Ilık süt, sıvı yağ, yumurtanın akını koyup karıştırın. Biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru biraz dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Beyaz peynire biraz yoğurt ya da labne peyniri ekleyerek yumuşatın. Pişen poğaçaların ortalarını bıçakla kesin. İçine peyniri ekleyip ince kıyılmış maydanoza batırarak servis edin.