100 kat daha güçlü
Sarımsağın içindeki bir maddenin gıda zehirlenmesine karşı kullanılan iki çok popüler antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı
03 Mayıs 2012 , Perşembe 09:39
Sarımsaktaki dialil sülfid maddesi zehirlenmeye yol açan ve bakterinin yok edilmesini zorlaştıran bir tür biyofilmi kırıyor. Antimicrobial Chemotherapy dergisinde yayınlanan makaleye göre bu keşif yaşanan gıda zehirlenmelerinin tedavisinde yeni bir kapı açabilir.
Washington State Üniversitesi'nden Dr. Michael Konkel: "bu çok heyecan verici bir sonuç çünkü çevremizdeki bakterilerin ve gıdaların yol açtığı zehirlenmeleri önleme potansiyelini gösteriyor." dedi.
Campylobacter ABD ve dünyada en fazla görülen besin kaynaklı hastalığa sebep olan bakteri. Enfeksiyonun belirtileri ise genellikle kusma, kramp, karın ağrısı ve ateş oluyor.
HÜRRİYET
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Göğüs hastalıkları uzmanı uyardı! 6 yaşından sonra koruyuculuğu kalmıyor
- Türkiye'de giderek yaygınlaşan hastalık bu belirtiyle başlıyor! Vakit kaybetmeden önlem alın
- Yeme bozukluklarının artış nedeni toplumsal güzellik standartları!
- Ağız kokusunun tek sebebi çürük olmayabilir! Tat kaybı belirtisini dikkate alın
- Erken teşhis serviks kanserinde büyük önem taşıyor!