Ağrı mezoterapisi nedir?
Son zamanlarda kozmetik sektöründe sıklıkla karşılaşılan mezoterapi, aslında bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılan başarılı bir yöntemdir. Peki, ağrı mezoterapisi nedir? Ağrı mezoterapisi nasıl uygulanır? Ağrı mezoterapisi hangi hastalıklarda uygulanır? Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İlknur Topal, konu hakkında bilgi verdi. // POSTA.COM.TR
Büşra Akkaya
Mezoterapi daha çok kozmetik yönüyle ön plana çıksa da ağrı tedavisinde de kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavi şeklinde ilaçlar doğrudan ağrı hissedilen bölgeye cilt içine uygulanır. Böylece hedef dokuya direkt ulaşılır. Cildimiz doğal bir depo görevi görerek ilaçları yavaş yavaş ağrılı bölgeye problemli bölgeye salınımını yapar. İlaçlar mide bağırsak sistemine eliminasyona uğramadığı için hem etkisi daha fazla, hem dozajı daha aralıklı hem de doğrudan hedef dokuya ulaştığı için yan etkisi çok daha düşüktür. Haftada bir gibi uygulama sıklığı yeterlidir. Bu tedavi yöntemi özellikle çok sayıda hastalığı olup çok ilaç kullanan kişilerde tercih edilebilir.
Hastanın tedavisinde kullanılan ampuller karışım olarak hazırlanır bu konuda eğitim almış hekim tarafından doğrudan problemli bölgeye uygulanır. Aynı zamanda hastanın ağrı hissettiği noktalara da doğrudan uygulanabilir. Etkisini hemen gösterir.
HANGİ HASTALIKLARDA MEZOTERAPİ UYGULAYABİLİRİZ?
Eklem problemleri, tendon hasarları, romatizmal hastalıklar, kireçleme, sinir sıkışması, boyun sırt bel ağrıları, covid sonrası görülen geçmeyen ağrılar, bel fıtığı boyun fıtığı, topuk dikeni, fibromiyalji, miyofasyal ağrı sendromu gibi bütün ağrılı durumlarda mezoterapi uygulaması yapılabilir. Bunun yanı sıra ameliyatlardan sonra görülen ameliyat bölgesi ağrılarında kullanılabilen bir yöntemdir.
Migren tedavisinde gerek atak döneminde gerekse atak sıklığını önlemede boyun bölgesine ve başa yapılan cilt enjeksiyonları oldukça etkilidir.
- Diyabeti olanlarda göz muayenesi şart!
- Üşümenizin nedeni D vitamini eksikliği olabilir
- Gözünüzün önünde aniden şimşek çakıyorsa dikkat! Sinsice ilerleyip körlüğe neden olabiliyor, eğer böyle gözüküyorsa soluğu hastanede alın!
- Tedavi edilmeyen anal fissür hastalığına dikkat!
- Rahim ağzı kanserinin belirtileri nelerdir?