Güneş lekesi nasıl geçer?
Güneşten korunma her yaş ve her mevsim için gereklidir. Bu sayede güneş ışınlarının zararlı etkileri azaltılır. Güneşe aşırı maruz kalma nedeniyle vücutta ağrılı kırmızı deri yanıkları oluşabilir. Yanığın şiddeti ileride cilt kanserine yol açabilir. Ayrıca kırışıklıklara, güneş lekelerine ve kırık kılcal damarlara neden olabilir.
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, cildi güneşten korumanın önemini ve yapılabilecekleri merak edilen detaylarıyla sizler için derledi.
En önemli adım güneş kremi kullanma alışkanlığıdır
En önemli adım güneş kremi kullanma alışkanlığıdır. Güneş kreminin temel amacı güneş ışınlarını yansıtmak ve dağıtmaktır. Jel, losyon ve sprey formundaki güneşten koruyucuların tümü SPF numaralarına sahiptir. Bu, güneş ışığından kaynaklanan güneş yanıklarına karşı ne kadar koruma sağlayabileceğini göstermektedir. Güneş kremi dışarı çıkmadan yarım saat önce cilde sürülmeli ve düzenli olarak tekrar uygulanmalıdır. Güneş kremi de kışın gereklidir. Bu nedenle hem yaz hem de kış aylarında güneş koruyucu kullanılmalıdır.
Güneş ışınlarının faydalı olanları hem cildimiz hem de bağışıklık sistemimiz için oldukça önemlidir.
Nelere dikkat edilmelidir?
- 00 ile 15.00 arasında güneş altında olmaktan kaçınmak gerekir.
- Güneşe çıkmadan yarım saat kadar önce güneş koruyucu kullanılmalı.
- Hafif ve terletmeyen kıyafetler tercih edilmeli.
- Geniş şapka ya da güneş gözlüğü takılmalıdır.
- Güneşe çıkıldığı zaman sık sık su içilmelidir.
Güneş lekelerine yönelik uygulanan tedavi & bakım yöntemleri
Mikro iğneleme: Mikro iğneleme vücudun doğal yenilenme mekanizmasını tetiklemek için tasarlanmış bir cilt gençleştirme yöntemidir. Mikro iğneler yardımıyla cildinize çok az zarar vermek için kullanılır. Bu hasarlar bağışıklık sistemini tetikler ve vücudun daha fazla kollajen ve elastin üretmesine yardımcı olur. Kollajen ve elastin cildinizin daha pürüzsüz olmasını sağlar. İğne cildinizdeki mikro kanalları açar ve deri altına girişi kolaylaştırmak için serum, vitamin, krem gibi takviyelerin kullanımını destekler. 6 hafta sonra önemli sonuçlar alınabilse de en iyi sonuçlar 3 ay içinde alınacaktır.
Nem aşısı yöntemi: Nem aşısı, cildin daha dinç ve genç görünmesi için hyalüronik asit, antioksidanlar ve vitaminlerin deri altına enjekte edildiği bir uygulamadır. İçeriğindeki hyalüronik asit sayesinde güçlü ve uzun süreli nemlendirme sağlar, cildi çevresel koşullardan ve yaşlanmadan korur. Nem aşıları yaşlanmayı önlemek için kullanılır ve tek başına veya cilt soyma programı ile birlikte kullanılabilir. Hyalüronik asit, su tutma kapasitesi çok yüksek bir molekül olduğundan, nem aşısı sayesinde cildin su tutma kapasitesi önemli ölçüde artar. Nem aşısının içeriğinde bulunan hyalüronik asit derin dokulara güçlü bir nemlendirme sağlar, yaşlanmaya neden olan tüm kayıpları önler ve yaşlanmanın cilt üzerindeki geçmişteki olumsuz etkilerini onarır.
Mezoterapi yöntemi: Mezoterapi yönteminde uygun mineraller ve amino asitler karıştırılarak belirli oranlarda yüze enjekte edilir. Bu sayede cildin kendi kendine iyileşmesi amaçlanır. Mezoterapi sonrası olası yan etki ise morarmadır. Yüz mezoterapisinde kişinin cilt problemine göre ilaç ve etken maddeler uygulanır. Uygulama sonrası yüzdeki sarkmalar giderilir, cildin daha parlak ve genç bir görünüm kazanır.
PRP yöntemi: Hastanın kendi kanından bir numuneyi PRP tüpüne koyularak, kanın trombositten zengin plazma kısmını lekeli cilt bölgesine enjekte ederek dokunun yenilenmesidir.
- Elektrikli ısıtıcılar yakın kullanımda cilt rahatsızlığına neden olabiliyor
- 'Enginar, devetabanı ve kahve tüketimi karaciğer sağlığı için önemli rol oynuyor'
- Uzmanı uyardı: Baş ağrınızın kaynağı gömülü yirmilik dişleriniz olabilir
- Rahim ağzı kanseri riskini azaltmada erken tanı oldukça mühim
- Her üç kadından biri risk altında! İleri yaşta ciddiyeti artıyor: İnsülini olanlar dikkat