Kurban Bayramı’nı saÄŸlıklı geçirmek için öncelikle güne güzel bir kahvaltıyla baÅŸlamamız gerekmektedir. Genellikle kahvaltıda eti kavurma ÅŸeklinde tüketebiliyoruz, bu sebeple yumurtayı tercih etmemiz önemlidir. Etin doymuÅŸ yaÄŸ içeriÄŸi ve kalorisi yüksektir dolayısıyla yumurtaya biraz ara verebilirsiniz. Bunun yanı sıra az yaÄŸlı peynirler, zeytin ve mutlaka antioksidanı yüksek biberlere, domatese, salatalığa ve lif içeriÄŸi yüksek yeÅŸilliklere kahvaltılarda vermemiz gerekiyor. Etle beraber doymuÅŸ yaÄŸ içeriÄŸini dengelemek ve kalp hastalıkları riskini azaltmak açısından bizim için kıymetli olacaktır. Kahvaltıdan önce ve özellikle bayramlarda mutlaka su içmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Ara öÄŸünlerde mutlaka meyvelere yer verilmesi gerekmektedir; hem antioksidan içeriÄŸi yüksek hem de kan sulandırıcı etkisi olan kiraz, ÅŸeftali ve kayısı gibi meyveler tüketilebilir. AkÅŸam yemeklerinde ise yediÄŸimiz yemeÄŸin içeriÄŸinin 4’te 1’ini et, 4’te 1’ini salata, 4’te 1’ini zeytinyaÄŸlı yemekler ve kalan 4’te 1’ini de karbonhidratlar olacak ÅŸekilde planlamamız gerekmektedir.