Son yılların en popüler işlemi olan burun ucu estetiği nasıl yapılır? Uzmanı tek tek anlattı
Son yıllarda popüler olup daha çok kadınlar tarafından tercih edilen burun ucu estetiği, estetik kaygılar sebebiyle burun ucundan memnun olmayan bireylere uygulanıyor. ''Bu işlemde burunda bulunan kemiklere asla müdahale edilmez'' diyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Songu, konunun detaylarını posta.com.tr okuyucularıyla paylaştı.
Genel anestezi altında gerçekleştirilen bu işlemde burunda bulunan kemiklere asla müdahale edilmez. Burun ucundaki boyut ve şekil düzeltilerek aynı oranda olmaları sağlanır.
Burun ucu estetiği milimetrik bir çalışmadır. Bu nedenle deneyim gerektiren bir ameliyattır. Burun ve dudak arasındaki boşluk, burun ucundaki yükseklik, genişlik, burun deliklerinin birbiri ile orantılı olmaması gibi durumlar bu yöntem ile düzeltilmektedir.
Burun ucu estetiği, burnun genel görünümünün önemli bir yönü olan burun ucunun görünümünü ve şeklini ifade eder. Burun ucunun estetiği bireyler arasında büyük farklılıklar gösterebilir ve genetik, etnik köken ve yaş gibi faktörlerden etkilenebilir. İnsanlar estetik açıdan hoş bir burun ucu için farklı tercihlere sahip olabilirler.
Burun ucu estetiği sadece estetik sorunları düzeltmekle kalmayıp aynı zamanda burun fonksiyonlarının düzeltilmesini, solunum problemlerinin ve burun tıkanıklığının ortadan kalkmasını sağlamaktadır.
İŞLEM SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Ameliyat sonrasında burun tamponu kullanılmamaktadır. 4-6 hafta boyunca meydana gelecek burun tıkanıklığı ise burnun orta bölmesinde bulunan mukozanın kıkırdak ve kemikten ayrılmış olmasından kaynaklanmaktadır. Ameliyat sonrasında kendiliğinden eriyen dikişlilerle birlikte geçici burun tıkanıklığı son bulmaktadır.
Komplikasyon riski çok düşük olup hastanın burun ucuna yerleştirilen atel ve bantlar iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Bazen burun ucunda bir hissizlik yaşansa da 3-6 ay tam iyileşme gerçekleşecektir.
- Görme yetisini kaybettiriyor! Tedavi edilmezse körlüğe neden oluyor, uzmanı uyardı: Erken teşhis şart
- Ortodonti tedavisi hangi yaş aralğında yapılmalıdır?
- Miyopi eğitim hayatını kötü etkiliyor
- Çocuğunuz altını ıslatıyorsa dikkat! Gelişim geriliğine neden olabilir: Sadece bir testle ortaya çıkıyor
- Ergenlikte protein takviyesi ciddi hastalıklara neden olabilir