Su toplamasına ne iyi gelir? Su toplaması nasıl düzelir, nasıl geçer?
Su toplamasına ne iyi gelir, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan su toplamasına ne iyi gelir öğrenebilir ve buna göre kolaylıkla geçmesini sağlayabilirsiniz. Su toplamasına ne iyi gelir? Su toplaması nasıl düzelir, nasıl geçer tüm detaylarıyla derledik.
Su toplamasına iyi gelen şeylerin başında vazelin gelmektedir. Ayrıca kolonya, krem, siyah çay, papatya çayı ve yeşil çay da su toplamasına iyi gelmektedir.
SU TOPLAMASINA NE İYİ GELİR?
Su toplaması dokunun tahriş olması ile vücudun herhangi bir yerde meydana gelebilen bir durumdur. Hareketlerin kısıtlanmasına neden olan bu durumun nasıl geçeceği de merak edilir.
- Su toplamasının bir yaşı ya da herhangi bir sebebi yoktur.
- Her yaştan kişinin vücudunun herhangi bir yeri su toplayabilir.
- Cildin hassas olması ile su toplaması ile daha fazla karşılaşmak mümkündür.
Su toplaması büyük bir alanda olduğunda mutlaka bir uzmana göstermek gerekir. Küçük bir alanda olması halinde birtakım bitkisel yöntemler ile ya da kremler ile de su toplamasını geçirmek mümkündür. Su toplamasına iyi gelen şeyler birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Kişilerin sık sık başına gelen su toplaması nasıl geçer ve neler yapmak gerekir araştırılmaktadır. Bazı durumlarda su toplamasının enfeksiyon ve mikrop kapması mümkündür. Bu nedenle her ne kadar küçük bir su toplaması olsa da dikkatli olmak gerekir. Su toplamasının geçmesi için su toplayan yeri gazlı bez ile sarmak ve sonrasında gazlı bezi çıkararak bölgeyi havalandırmak gerekir. Bir diğer iyi gelen yöntem ise vazelin sürmektedir.
Vazelini su toplayan bölgeye sürerek kısa sürede derinin yumuşaması ve suyun patlayarak derinin yumuşamasına sebep olur. Bu sayede çok fazla acı hissedilmeden su toplayan yer patlar. Kolonya ile dezenfekte etmek de oldukça önemlidir. Deriye zarar vermeden suyun tamamen çıktığından emin olduktan sonra bölgeyi kolonya ile dezenfekte etmek gerekir. Su toplamasına iyi gelen bir diğer yöntem de bu bölgenin sık sık hava almasını sağlamaktır. Sürekli olarak bölgeyi yıkamak da suyun patlamasına ve derinin hızlı bir şekilde onarılmasına yardımcı olur.
SU TOPLAMASI NASIL DÜZELİR, NASIL GEÇER?
Su toplamasının birçok sebebi vardır. Örneğin küçük ayakkabıların giyilmesi ya da rahatsız ayakkabılar ile uzun süre ayakta durularak hareket edilmesi ayakta su toplamasına neden olabilir. Uzun süre araç kullanmak ya da bir alet kullanmak da elde su toplaması olmasına neden olabilir. Su toplamasını önlemek için mutlaka ellerin ve ayakların sık sık yıkanması ve havalandırılması gerekir. Kişisel temizliğe önem vererek su toplamasını önlemek mümkündür. Ciltte meydana gelen herhangi bir su toplamasını rastgele patlatmamak gerekir.
Dikkatli bir şekilde steril olarak su toplamasını patlatmak herhangi bir enfeksiyon oluşumunu da engeller. Ayrıca ağrıyı ve acıyı da ortadan kaldırmak için öncesinde mutlaka vazelin ile deriyi yumuşatmak gerekmektedir. Vazelin derinin yumuşamasını sağlayarak su toplamasının kolay bir şekilde patlatılmasını sağlar. Ayrıca bu alanın sürekli olarak hava almasını sağlayarak da patlamasını beklemek mümkündür. Vazelin ya da nemlendirici, onarıcı kremler sayesinde acısız ve ağrısız bir şekilde su toplayan yeri patlatmak ve sonrasında da derinin hızlı bir şekilde onarılmasını sağlamak mümkündür.
Kolonya ile mutlaka su toplayan yeri dezenfekte etmek gerekir. Enfeksiyon ya da mikrop kapmaması için su toplayan yeri temiz tutmak, sürekli havalandırmak ve yıkamak gerekir. Eğer büyük bir su toplama durumu mevcutsa mutlaka uzmanlara göstermek gerekir.
- Üşümenizin nedeni D vitamini eksikliği olabilir
- Gözünüzün önünde aniden şimşek çakıyorsa dikkat! Sinsice ilerleyip körlüğe neden olabiliyor, eğer böyle gözüküyorsa soluğu hastanede alın!
- Tedavi edilmeyen anal fissür hastalığına dikkat!
- Rahim ağzı kanserinin belirtileri nelerdir?
- Bel, boyun ve sırt ağrısıyla ortaya çıkıyor! Erken teşhis edilmezse kemik yapısını bozuyor