Beden SağlığıUyku sırasında diş gıcırdatma problemleri nasıl engellenir?

Uyku sırasında diş gıcırdatma problemleri nasıl engellenir?

Paylaş
Uyku sırasında diş gıcırdatma problemleri nasıl engellenir?

Kişi farkında olmadan dişlerini sıkabilir veya gıcırdatabilir. Bu belirtiler genellikle strese yatkın kişilerde, kaygılı, uykulu ve öfkeli olduklarında ortaya çıkar. Diş gıcırdatma toplumda yaygın olarak görülen, istemsizce ortaya çıkan ve çoğu zaman insanların farkında olmadığı bir durumdur. Genellikle uyku sırasında ortaya çıktığı için ebeveynler veya eşler bu sorunu fark ederler.

Diş gıcırdatma, sık rastlanan bir durum olup genellikle uyku sırasında ortaya çıkar. Bu alışkanlık, belirgin semptomlara yol açabilir. İnatçı baş ağrıları, özellikle sabahları şiddetli bir şekilde hissedilen ağrılarla kendini gösterir. Ayrıca, çenede kulak ağrısı ve şakak bölgesindeki sertlik diş gıcırdatmanın yaygın belirtilerindendir. Diş gıcırdatma aynı zamanda çiğneme sırasında çene ağrısına sebep olabilir. Bu durum, diş erozyonuna ve aşınmaya yol açarak diş sağlığını olumsuz etkiler. Uyku bozukluklarına da katkıda bulunan diş gıcırdatma, uyku kalitesini düşürebilir. 

Haberin Devamı

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, günümüzde genç yaşlı fark etmeksizin birçok kişide görülen diş sıkma sorunun belirtileri ve önleme yollarını sizler için anlattı.

 

Tedavi edilmeyen kişilerde çene büyümesi yüzde çarpıklığa ve kenarlara neden olabilir

Tedavi edilmeyen diş gıcırdatma, zamanla çene büyümesine ve yüzde çarpıklıklara yol açabilir, hatta yüz hatlarını olumsuz etkileyebilir. Ancak, bu sorunla baş etmek için etkili bir çözüm bulunuyor.

Masseter botoksu, diş gıcırdatma sorunu yaşayan kişilere önerilen etkili bir yöntemdir. Uygulama sonrasında, çene bölgesindeki kasların çalışması durur, bu da istemsiz sıkma ve gıcırıntıların önüne geçilmesini sağlar. Aynı zamanda diş sıkma sonucu oluşan baş, çene ve kulak ağrılarını da hafifletir, bu da günlük yaşam kalitesini artırır.

Haberin Devamı

Diş sıkma tedavisi, sadece diş gıcırdatma sorununu çözmekle kalmaz, aynı zamanda çene kaslarını rahatlatarak estetik bir görünüm de sağlar. Bu yöntem, kişilere çene rahatlığı ve yüz hatlarında belirgin bir düzelme vaat eder. Eğer diş gıcırdatma sorunu yaşıyorsanız, bir uzmana danışarak bu tedavinin sizin için uygun bir seçenek olup olmadığını değerlendirebilirsiniz.

Diş gıcırdatma tedavisinin etkisi 4 ila 5 ay kadar sürebilir

Diş gıcırdatma problemlerinin ortadan kaldırılması için enjeksiyonların düzenli olarak tekrarlanması gerekir. Bu tedaviyi tercih etmenin en büyük avantajı belli bir süre kasılma olmayacağı için beynin bu hareketi unutabilmesidir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, diş sıkma sorunlarından kalıcı olarak kurtulan hastalarda da ortaya çıkabilmektedir.

Uygulanabilecek botoks yöntemi kişinin ihtiyacına ve yüzdeki şekil bozukluğunun derecesine göre değişiklik gösterebilir. Bu diş sıkma tedavisi ile kişi sadece soruna çözüm bulmakla kalmaz, aynı zamanda sorunun neden olduğu şekil bozukluğunu da düzeltir. Bu yöntemi kullanarak kişi 4-5 ay içerisinde kendini rahat hissedecektir. Aynı zamanda 3-4 uygulama sonrasında estetik ve sağlık sorunları büyük ölçüde azalacaktır. Kişiden kişiye değişmekle birlikte işlemin sonuçları bazen gün içinde olmak üzere iki haftayı bulabilmektedir. Kaslar gevşedikçe ağrı azalacak ve çenedeki ince çizgiler azalmaya başlayacaktır.

Haberin Devamı