Beden SağlığıVücudunuz size sinyal veriyor

Vücudunuz size sinyal veriyor

Paylaş
Vücudunuz size sinyal veriyor

Modern beslenme tarzı ve hareketsiz yaşam nedeniyle milyonlarca kişi beslenme eksikliği çekiyor. Ancak vücudu çeşitli sinyaller verse de bu durumu fark etmiyor. İşte vücudunuzun size anlatmak istedikleri...

BİTKİNLİK: 2017'de Japonya'da yapılan araştırmaya göre; demir eksikliği yaşayan kişi, kanda yeterince oksijen dolaşmadığı için bitkinlik çekiyor.

Haberin Devamı

KURU SAÇLAR: Protein eksikliği saçların kurumasına ve saç kaybına yol açar.

TIRNAKTAKİ ÇİZİKLER: Tırnaklardaki küçük girintili çizgiler kişinin çinkoya ihtiyaç duyduğunun işaretidir. Çinko, vücuttaki hücrelerin büyümesini hızlandırmaya yardımcı olur. Tırnak hücreleri de çok hızlı büyür. Çinko eksikliğinde ise bu büyüme aşamasında çizikler oluşur.

AĞIZDA YANMA: B12 vitamini vücuttaki oksijenin ağza ulaşmasını sağlar. Bu vitaminin eksikliği ise ağızda yanma hissine yol açar.

KRAMPLARIN SEBEBİ

KRAMP: Kramplar vücutta yeterli potasyum bulunmadığında ortaya çıkan bir durumdur.

KIRILGAN TIRNAKLAR: Bu durum vücutta B7 vitamini eksikliği olduğunu gösterir. B7 tırnakların güçlenmesini sağlar.

PARMAKLARDA HİS KAYBI: Şiddetli kalsiyum eksikliği olarak da bilinen hipokalsemi, kişinin parmaklarında uyuşma ve karıncalanma hissi duymasına neden olabilir.

Haberin Devamı

DİŞ ETİ KANAMASI: Vücudun havadaki toksinlerin neden olduğu hasarı C vitamini eksikliği nedeniyle onaramaması diş eti kanamasına yol açar.

GECE KÖRLÜĞÜ: A vitamini gözün ışıktaki hassasiyetini kontrol etmek için hayati önem taşır. Bu vitaminin eksikliği, karanlıkta görememeye yol açar.

SAÇLARDA KEPEK: B3 vitamini eksikliği nedeniyle kafa derisinde kan dolaşımının azalması kepeğe yol açar.

ŞİŞMİŞ DİL: Dil şişmesinin nedeni folik asit eksikliği nedeniyle vücutta yeterli miktarda oksijenin dolaşamamasıdır.

MİDE BULANTISI: Magnezyum eksikliği kişinin sindirim sisteminde mide bulantısı, kusma ve iştahsızlık gibi sorunlara neden olabilir.