Yaz içecekleri ve soğuğa karşı diş hassiyeti
En sevdiğiniz soğuk içeceğinizden bir yudum almaktan korkuyor musunuz? Ya da en sevdiğiniz dondurmadan bir ısırık almaktan? Soğuk içeceklerin neden olduğu şiddetli ağrı hissediyorsanız, diş etlerinizin derinlerine kök salmış bir sorununuz olma ihtimali yüksektir.
31 Temmuz 2022 , Pazar 14:37
Diş hassasiyetinin nedeni kişiden kişiye değişse de, hemen hemen her zaman aşınmış diş minesi nedeniyle açığa çıkan dentin yüzeyi bu duruma sebep olur. Diş minesi, dişlerinizin iç tabakasını (dentin) koruyan katmandır. Diş minesi aşındığında, hassas dişleri sıcak ve soğuktan koruyacak hiçbir şey kalmaz.
Haberin Devamı
DİŞ HASSASİYETİ NEDENLERİ
1. Yanlış fırçalama veya sert fırçalama
2. Diş plağı birikmesi ve diş çürümesi
3. Diş gıcırdatma
4. Diş eti hastalığı
Hassas dişler nedeniyle şiddetli ağrı veya rahatsızlıkla karşı karşıya kalabilirsiniz ve nedenleri ortadan kaldırmak için olası tedaviler vardır. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş hassasiyetini azaltmak için önerilerde bulundu.
DİŞ HASSASİYETİ NASIL GEÇER?
- Hassasiyet giderici diş macunu kullanımı, hassasiyeti tedavi etmek için gerekli prosedürlerden biridir. Bu diş macunu ayrıca hassas bir dişle ilgili diş ağrılarını da engelleyebilir. Ancak, hassasiyetin sebebi çürük ise hassasiyet giderici macun işe yaramayacaktır.
- Yumuşak kıllı diş fırçası tercih edin ve günde en az iki defa dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin. Ancak fırçalama süresi 3 dakikadan daha uzun olmamalıdır.
- Asitli içecekler veya yiyecekler diş minenize zarar verebilir. Asidik sıvıları tükettikten sonra yapabileceğiniz başka bir şey daha fazla su içmektir.
- Ağrı şiddetlenerek artıyorsa, en kısa zamanda diş hekiminize görünün.
BUNLARI DA OKUYUN
- Takır takır öksürüğe neden oluyor! Bağışıklık sistemini düşürüyor, öldürmüyor ama süründürüyor
- Burun kuruluğu çekenlere doğal ilaç! Uzmanından şaşırtan öneri geldi: Birkaç damla kullanmak yeterli oluyor!
- Prof. Dr. Vedat Göral uyardı: Vücutta eksikliği saç dökülmesi, kabızlık ve şişkinliğe neden oluyor!
- 2023'te 8,2 milyon kişiye tüberküloz teşhisi konuldu
- Görme yetisini kaybettiriyor! Tedavi edilmezse körlüğe neden oluyor, uzmanı uyardı: Erken teşhis şart