SağlıkCankurtaran hücreler kordon kanında saklı (Kordon kanı nedir?)

Cankurtaran hücreler kordon kanında saklı (Kordon kanı nedir?)

Paylaş
Cankurtaran hücreler kordon kanında saklı (Kordon kanı nedir?)

Bebeğinizin doğumundan hemen sonra alınan kordon kanı ve kordon dokusu, ileride tedavisi güç pek çok hastalığa çare olabiliyor

Doğumdan sonra bebekten alınacak kordon kanı ve kordon dokusuyla ileride oluşabilecek 80 çeşit kan ve yapısal hastalık tedavi edilebiliyor.

Polonya Kök Hücre Bankası FamiCord Group ile iş birliği yapan ve 2002 yılından beri hizmet veren Yaşam Kordon Kanı Bankası, 140 binden fazla kordon kanı ve 3 binden fazla da bağış amaçlı kordon kanı saklıyor.

2-3 DAKİKA SÜRÜYOR

Yaşam Kordon Kanı Bankası’nın anne adaylarına yapmış olduğu bilgilendirme seminerlerine destek veren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Serkan Oral, ebeveynlerin sakladıkları kordon kanları ile çekirdek ailelerinin geleceğini bir şekilde koruma altına aldıklarını söyledi.

Kordon kanının pek çok hastalığa tedavi şansı verdiğini belirten Op. Dr. Serkan Oral, doğumdan hemen sonra gerçekleştirilecek sadece 2-3 dakikalık bir işlemle ailelerin çocuklarının sağlığı için yapılabilecek en değerli yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

KORDON KANI NEDİR?

Cankurtaran hücreler içeren kordon kanı ile ilgili Op.Dr. Serkan Oral, şunları anlattı: "Kordon kanı, bebeğinizin göbek kordonundaki kandır. Bu kan, vücudumuzdaki organ ve dokuların temel yapı taşı olan kök hücreler içerir. Kordon kanındaki kök hücreler potansiyel olarak cankurtaran hücrelerdir. Ayrıca kordon kanındaki kök hücreler yalnızca bebeğiniz için değil, birinci derece aile fertleri için kullanılabilme imkanına sahip olabilir."

Op. Dr. Serkan Oral, kordon kanı kaynaklı kök hücre nakli ile tedavi edilebilmesi mümkün olabilen bazı hastalıkları şöyle sıraladı:

• Başta lösemi yani kan kanseri ve türevleri olmak üzere yaygın kanser türleri,
• Akdeniz anemisi, orak hücre anemisi gibi kalıtsal kan hastalıkları,
• Bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar,
• Yaygın metabolik bozukluklar
• Hatta son dönemde yapılan çalışmalarla olumlu sonuçlar alınmaya başlanan otizm, serebral palsi gibi günümüzde yaygınlaşan nörolojik hastalıklar, Tip 1 diyabet ve doğuştan gelen organ kusurları gibi pek çok alanda bu tedavi seçeneği öne çıkıyor.

Haberin Devamı