Domates gribi bugün sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Beş yaş altı çocukları etkileyen ve Hindistan’da 82 çocukta tespit edilen hastalık, koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığının ardından dünya genelinde endişeye neden oldu. Peki, domates gribi nedir, belirtileri neler? Hangi ülkelerde görüldü, tedavisi var mı? İşte hastalık hakkında elde edilen bilgiler…
Son derece bulaşıcı olarak nitelendirilen domates gribi hastalığı ciltte kırmızı kabarcıklara neden oluyor. Aynı zamanda çocukları etkileyen hastalığı eklem ağrıları ev yüksek ateşe de yol açtığı biliniyor. İşte ilk olarak 6 Mayıs tarihinde tespit edilen domates gribi hastalığına dair detaylar…
DOMATES GRİBİ NEDİR?
Domates gribi, virüsler yoluyla oldukça hızlı bulaşan, çocukları daha çok etkileyen ve ölümcül olmadığı tespit edilen bir hastalık türü.
DOMATES GRİBİ BELİRTİLERİ NELER?
Domates gribinin ayırt edici en önemli özelliği ciltte oluşturduğu kızarık kabarcıklar. Bununla birlikte
- Şiddetli eklem ağrıları
- Yüksek ateş
- Yorgunluk
- Vücut ağrıları da domates gribi hastalığının belirtileri arasında yer alıyor.
HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?
Domates gribi, şu an için Hindistan’ın Keral eyaleti Kollam bölgesi ve Anchal, Aryankavu ve Neduvathur bölgelerinde 1-9 yaş arasında 82 çocukta görüldü.
DOMATES GRİBİNİN TEDAVİSİ VAR MI?
İyi haber şu ki domates gribi ölümlere yol açmıyor ancak şu an için hastalığın bir aşısı veya kesin bir tedavi yöntemi bulunmuyor. Sağlık profesyonelleri çocukların ateşlerini kontrol altında tutarken virüslü çocuklar ve temaslılar bir hafta karantinaya alınıyor.
- Viral enfeksiyonlar pik noktaya ulaştı! Çocuğunuzun öksürüğü sandığınızdan daha çok şey anlatıyor olabilir
- Sonbaharda çocukları hedef alan hastalıklar ve korunma yolları
- Çocuklarda trans yağ tüketimine dikkat!
- Su çiçeğine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bulaşıcı mıdır, neden olur?
- Uzmanından yaz sıcaklarında çocukları koruyacak öneriler