SağlıkGizli kalorilere dikkat! (Yağ yaktıran ve tok tutan besinler)

Gizli kalorilere dikkat! (Yağ yaktıran ve tok tutan besinler)

Paylaş
Gizli kalorilere dikkat! (Yağ yaktıran ve tok tutan besinler)

Farkında olmadan kalori almayı engellemek için bu yanlışları yapmayın! Dr. Ayça Kaya anlattı

Bazı günler işten eve geç geliriz. Akşam yemeğini hazırlarken çok acıktığımız için farkında olmadan canımız bir şeyler atıştırmak ister. Sofraya oturmadan, yemeğin pişmesini beklemeden ağzımıza bir şeyler atarız. Yanında soğuk içecek içeriz. Bu tür alışkanlıklar fazla kalori almamıza neden olur. Yemeğin pişmesini beklerken, evde yapmamız gereken başka bir şeyle uğraşmak çözüm olabilir.

Haberin Devamı

TELEVİZYON KARŞISINDA YEMEYİN

Sevdiğiniz programı seyrederken yanınıza kalorisi yüksek yiyecekler almayın, farkına varmadan limitsizce yiyebilirsiniz.

LIGT ÜRÜNLERDEKİ TEHLİKE

Light ürünler tüketmemiz bizi zayıflatmaz. Daha az kalori içeriyor diye sınırsız tüketmeyin. 1 paket diyet bisküvi yediğimizde yaklaşık 2 dilim ekmek yemiş oluruz.

ALKOL KALORİ DEPOSUDUR

Alkollü içecekler sandığınızdan fazla kalori içerir. Bir kadeh şarap içtiğinizde yaklaşık 1 dilim ekmek yemiş, 2 tatlı kaşığı yağ içmiş olursunuz. Yemeklerin yanında tükettiğiniz meşrubat ve meyve suları da kalori aldırır. Örneğin 1 bardak gazoz veya limonata içtiğinizde 4 dilim ekmek yemiş olursunuz. Bu tür içeceklerin yerine su, ayran, doğal maden suyu tüketebilirsiniz.

GİZLİ YAĞ İÇEREN BESİNLER

Tereyağı, salata sosları, cipsler, çikolatalar, mayonezler, kekler, kurabiyeler, bisküviler, hamur işleri gibi besinler gizli yağ içerirler. Bu yiyecekleri yemeden önce öncelikle gizli yağ analizi yapın. Nasıl mı? Yediğimiz yiyecekler yumuşaksa, elimizde yağ bırakıyorsa ve ağzımızda dağılıyorsa dikkat! Bu tür yiyecekler gizli yağ içeriyor demektir. Daha sert, yenmesi zor olan yiyecekleri tercih edin.

KAÇAMAK ÇORBASI

Diyetinizde bir gün kaçamak yaptıysanız ertesi gün ‘Kaçamak Çorbası’ ile kendinizden özür dileyin.

MALZEMELER:

● 100 gram yağsız kıyma,
● 1 tane kuru soğan ● 1 tane pırasa
● 1 tane kabak
● 1 tane havuç
● 2 yaprak lahana ● 1 tane patates
● 1 yemek kaşığı domates salçası
● Yarım bağ maydanoz

YAPILIŞI: Kıymayı ince doğradığınız soğan ve pırasayla kavurun. Kıyma suyunu çekince içine 1 yemek kaşığı domates salçası veya 1 domates rendesi koyun. Domates suyunu çekince üzerine 5 bardak su ekleyin. Su kaynayınca içine ince doğradığınız sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayınca altını kapatın. İnce doğradığınız maydanozla servis yapın.

YARIN: Şişmanlatmayan tatlı tarifi

Haberin Devamı