Taze fasulye hakkında bunları biliyor muydunuz?
A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengin olan taze fasulye tam bir protein deposu. Ayrıca B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengindir
İşte fasulyenin faydaları:
Vücuda güç ve enerji verir, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
Vücudun gelişimi ve onarımını destekler.
Böbrekleri kuvvetlendirir.
Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur.
Romatizma ve siyatik şikayetlerini azaltır.
Sinirleri kuvvetlendirir.
Kalp çarpıntısını giderir.
Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur.
Önemli antioksidanlar bulunan fasulyede bu antioksidanlar, serbest radikallerle savaşır ve yaşlanmayı yavaşlatır.
Göz sağlığının korunmasında oldukça önemli bir rol oynar.
Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa çabuk iyileşmeyi sağlar.
Taze yeşil fasulyenin kalorisi oldukça düşüktür.
Yüksek lif içerdiği için sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler. İleride oluşabilecek kalın bağırsak kanseri riskini azaltır.
Kolesterolün kalın bağırsaktan geri emilimini azaltarak, kan kolesterolü seviyesini düşürür.
İYİ FASULYE NASIL ANLAŞILIR?
Fasulyeyi satın alırken bir tane kırın. Çıtır çıtır olmasına dikkat edin. Eğer kırıldığında fasulyede esneme varsa veya kırılmıyorsa bu taze olmadığını gösterir. Aldıktan sonra, hemen pişirilmelidir çünkü tazeliğini çabuk kaybeden bir sebzedir.